8 начина да вбесите турист

  • 8 начина да вбесите турист
    8 начина да вбесите турист

Ако туристите с техните разгънати карти и неадекватно поведение ви късат нервите, Дани Лихт има няколко идеи как да подходите креативно към проблема.

1. Направете им фотобомба

Знаете ли кое е най-доброто допълнение към залез? Фотобомба. Туристите обожават да си погледнат снимките от ваканцията и на заден план да видят идиот, направил невъобразима физиономия.

2. Кажете им, че са изпуснали знаменитост

"Хей, това не е ли Анджелина Джоли?" (туристите винаги се надяват да видят Анджелина Джоли). "Оо, не... Тъкмо влезе в онази кола ей ам и вече не можете да я видите. (Забележка: Те все пак ще кажат на приятелите си, че са видели Анджелина Джоли).

3. Дайте им грешни насоки

Туристите често питат за посоката на местните забележителности. А даването на грешни насоки е забавление за цялото семейство.

4. Препоръчайте им Макдоналдс

Туристите винаги търсят местна храна и автентично изживяване. Препоръчайте им голямото жълто М.

5. Снимайте ги

Извадете фотоапарат/телефон, приближете се неудобно близо до тях и ги снимайте. После кажете: "Ха, супер е за фейсбук!"

6. Говорете им със стереотипи

Попитайте ги откъде са. Китай? Някъде до Великата китайска стена ли живеете? Франция? Защо нямате барета и не ядете франзела?

7. Изпитайте ги

"Знаете ли точно колко години България е била под османска власт?" Ъ-ъ-ъ... "А кой е настоящият президент?" Няма по-сигурен начин да накарате туристите да се чувстват неудобно от това да ги накарате да се чувстват като туристи.

8. Кажете им, че екскурзоводът ги лъже

Качете се на някой от туристическите автобуси, седнете до турист и му кажете, че почти всичко, което казва екскурзоводът, е лъжа. "Това определено не е най-старата църква в София". "Оо, пълни глупости. Колко платихте за това?"

Прочетете и 8 начина да вбесите екскурзовод.

 
Тази статия ви хареса? Харесайте и страницата на Peika.bg във фейсбук!