8 неща, които НЕ искате да ви се случат на път

  • 8 неща, които НЕ искате да ви се случат на път
    8 неща, които НЕ искате да ви се случат на път

Лесно е човек да си представи какво иска да му се случи на път - приключения, плаж, коктейли, интересни познанства... Но ако трябва да измисли какво не желае да преживява, границите на въображението му рязко се стесняват. Да не кажем, че направо се превръщат в черна дупка и 

1. Да ви откраднат слънчевите очила на претъпкан пазар в Турция. 10 минути по-късно да си ги купите от уличен търговец два пъти по-скъпо.

2. Да успеете да си запазите място до прозореца в претъпкан автобус/ самолет. А след това да се окаже, че до вас сяда пътник, който видимо има нужда от две седалки да се побере целия.

3. В 3 през нощта възпиян младеж да влезе в грешната стая в хостела (вашата) и да скочи в грешното легло (вашето).

4. Да се унесете в дрямка във влака и точно в този момент върху вас да падне клюмналата глава на също унеслия се в дрямка съсед по седалка.

5. Да се качите на грешния влак в абсолютно грешната посока. Да се осъзнаете 1 час по-късно и да се окаже, че няма друг влак в обратната посока чак до следващия ден.

6. Да слезете от автобуса, да чуете как вратите се затварят зад гърба ви, да видите как свива зад ъгъла и... да осъзнаете, че куфарът ви е останал вътре.

7. Да питате за посоката и да чуете в отговор: „Ооо, няма как да се объркате!“. Ако при други обстоятелства бихте имали някакви шансове все пак, когато е чул тази фраза, човек непременно и неизменно се обърква, както никога досега.

8. Някой да ви каже „Ела, знам по-кратък път“. С тази фраза са започнали най-дългите пътешествия в човешката история.