9 места, които да посетите в Коста Бланка

  • 9 места, които да посетите в Коста Бланка
    9 места, които да посетите в Коста Бланка
  • 9 места, които да посетите в Коста Бланка
    9 места, които да посетите в Коста Бланка
  • 9 места, които да посетите в Коста Бланка
    9 места, които да посетите в Коста Бланка
  • 9 места, които да посетите в Коста Бланка
    9 места, които да посетите в Коста Бланка

Където и да почивате в Коста Бланка, винаги можете да отскочите до някое съседно градче, красив парк, замък или място за пикник. Ето и някои от най-добрите места, които непременно да посетите, докато сте в тази част на Испания.


Бенидорм

Този град е разположен на 45 км североизточно от Аликанте. Улиците „Сан Лоренцо” (San Lorenzo), „Санта Фес” (Santa Fez) и „Сан Висенте” (San Vicente) маркират Стария град на Бенидорм с магазинчета, цветни алеи и стари къщи. Градът е заобиколен от високи планини, където можете да си организирате къмпинг или пикник сред природата. Край Бенидорм има много тематични паркове, в които забавлението е гарантирано.

Аликанте

Разходете се по плажните алеи с палмови дръвчета край красивото пристанище на града, разгледайте многото магазини и се насладете на големите златисти плажове. В центъра на града има няколко църкви и катедрали. Разположен е на източния испански бряг.

Замъкът Санта Барбара (Castillo de Santa Bárbara)

Разположен е на хълма Бенакантил (Benacantil) над град Аликанте. Оттам се открива невероятна гледка към морето и града. Замъкът датира от IX век, а през XVIII век е бил използван като затвор. Днес е отворен за посещения и можете да видите старата крепостна кула, централната дворцова част с най-важните помещения като балната зала и покоите на Филип II, и приземната част.

Бениса

Това е един от най-старите градове на Коста Бланка. Разходете се из запазения център на средновековния град, който ще ви плени с тесните си улични, църквите, красивия площад и съхранените исторически сгради. Плажната ивица е насечена от стръмни скали и закътани заливчета. В планината край града можете да си устроите къмпинг, пикник или дълга разходка сред богатата растителност.

Дения

Замъкът в Дения е построен през XI-XII век и се намира в центъра на града, в северната част на Коста Бланка. Съберете сили и се изкачете до там, защото ще бъдете възнаградени с невероятна гледка към морето, града и околията.

Дения е известна и с местните си магазини за сладкарски и хлебни изделия. Така че не пропускайте да опитате някоя от цветните и пухкави торти или изкусителните бонбони, кремове и сладки.

Калпе

Ще различите този курортен крайбрежен град отдалеч по огромната скала, която се извисява над него. Намира се на няколко километра северно от Аликанте. Плажовете му са с фин пясък, а в кристалните води можете да се отдадете на плуване или сърф. Двете църкви на града се намират в централната му част. Тук ще видите и много кули, сред които Ла Песа от XVIII век, руини от римско време, Банята на кралицата (Els Banys de la Reina) и др.

Торевиеха

Намира се на 50 км югозападно от Аликанте. Градът е известен с намиращите се около него солени езера. Името на града означава „Стара кула”. Посетете рибния пазар на града и музея на морето и солта (Museo del mar y sal), в който ще видите макети на кораби и лодки, корабни инструменти и пособия, морски картини, документи и униформи. Входът е безплатен. Полезна информация и работно време тук.

Паркът „Тера Митика” (Terra Mitica)

Ще полетите със скоростни влакчета, от които гласните ви струни ще прегреят, огромни въртележки и водни пързалки ще ви пренесат в Древен Египет и Гърция, ще бъдете пират на огромен кораб, ще се забавлявате с циркови номера и екзотични танци. Паркът се намира край Бенидорм. Работно време, билети и полезна информация тук.

Паркът „Папагайос” (Papagayos)

Това е приказно място за тези, които обичат птици, но не сготвени, а свободно летящи и едновременно с това толкова близо до вас. Тук ще можете да се разходите сред пъстроцветни папагали, тукани, какадута, както и лично да нахраните някои от тях. Освен птиците, ще видите и подскачащи кенгура. Намира се между градовете Пенискола (Peniscola) и Беникарло (Benicarlo). Полезна информация тук.

Вижте и най-добрите плажни и парти дестинации в Коста Бланка.