Безкрайният път, от който мнозина не се завърнали

  • Безкрайният път, от който мнозина не се завърнали
    Безкрайният път, от който мнозина не се завърнали

Ето и една страховита история от град Корона, щата Калифорния.

Преди години там имало път, който бил по-известен сред местните като „безкрайният път“, въпреки че истинското му име било Лестър Роуд.

След повече от
20 години обликът на Корона се е променил изцяло и пътят вече не съществува, но в не особено далечното минало. Преди години обаче „Лестър Роуд“ бил неосветен черен път и според зловещата легенда, която местните разказват, ако се движите по него с кола и нощем, той никога не свършва. А хората, които решавали да поемат на това страховито пътешествие, така и не се завръщали след това.

С времето градската легенда се разпространила дотолкова, че накрая местните власти решили да направят проверка по случая. Оказало се, че на едно място на километри от Корона „Лестър Роуд“ завива рязко наляво, а на мястото нямало мантинела или предупредителни знаци. Зад завоя имало пропаст, а от другата ѝ страна започвало ново шосе. Така обаче погледнато под определен ъгъл се създавала оптичната илюзия, че пътят продължава.

Особено през нощта било
невъзможно да се разбере, че по средата има опасен каньон и много хора намерили смъртта си, карайки по „безкрайния път“. След като направили оглед на каньона, полицаите открили десетки автомобили, които били излетели от острия завой.

Друг интересен и мистериозен факт, свързан с град Корона е, че той е рекордьор по изчезнали „капсули на времето”. Те представляват херметически затворени контейнери със спомени, които да бъдат намерени и отворени от бъдещите поколения. 17 такива капсули били заровени в земите на града и всичките те изчезнали от местонахождението си към днешна дата.