Боровец посреща първите любители на зимните спортове тази събота!

  • Боровец посреща първите любители на зимните спортове тази събота!
    Боровец посреща първите любители на зимните спортове тази събота!

Тази събота (15 декември) Боровец ще посрещне първите любители на зимните спортове като отвори ски-център "Ястребец" с пистите "Попангелов" и "Ястребец 3", както и ски-пистите "Рила", "Иглика" и "Ротата" в ски-център „Ситняково“ с прилежащите ски-влекове.  

Стартът на ски сезона започва точно в 8:30 часа сутринта, като по традиция на първата седалка на лифт "Ястребец Експрес" ще бъде ски легендата Петър Попангелов заедно с бъдещите звезди в снежните спортове - децата от ски-клубовете в Боровец. С първата седалка те ще скъсат банера „Borovets is Open“ и ще дадат символично начало на новия сезон.

Добри условия за ски има на двете любими писти в ски-център „Ястребец“, както и на зелените  "Ротата" и "Рила" и синята "Иглика" пред хотел „Рила“ като за периода 15-21 декември лифт картите ще бъдат на специална намалена цена от 30 лв. за възрастни и 15 лв. за деца. 

За гостите, които пък искат да се насладят на разходка в планината, кабинковият лифт "Ястребец" ще бъде отворен през уикенда.

Междувременно подготовката на останалите писти тече с пълна сила и при наличие на ниски температури и добри условия, концесионерът "Бороспорт" предвижда отваряне на цялата ски зона скоро. 

За зимния сезон цената на дневната лифт карта ще бъде 58 лв. за възрастни, 32 лв. за деца и 42 лв. за младежи до 22г. и възрастни 65+. Сред разнообразието от лифт карти в Боровец, отново се включва и картата за 6 непоследователни дни. Сезонната карта за курорта е без промяна - 1000 лв. за възрастни и 700 лв. за деца, с включено нощно каране, и остава без аналог в страната. Уникалната сезонна карта за делнични дни също с нощно каране остава на цена от 500 лв. за възрастен и 300 лв. за дете.