Чикаго предлага $ 5000 за най-добрите идеи за хранене на открито през зимата

  • Чикаго предлага $ 5000 за най-добрите идеи за хранене на открито през зимата
    Чикаго предлага $ 5000 за най-добрите идеи за хранене на открито през зимата

Чикаго предлага парична награда от 5000 долара на жителите, които измислят начин да направят вечерята на открито осъществима през зимните месеци.

Поради продължаващата пандемия, храненето на открито се превърна в основен начин за ресторантите да останат отворени, като същевременно намалява разпространението на новия коронавирус, но Чикаго е скандален със своите много студени зими, където средните нива на температурата през Януари са около  -8,3 ° C, а дневният максимум може да не достигне над нулата. Най-ниската регистрирана температура в града е -32,8 ° C и може да има 28 снежни дни в годината. Дори кметът на Чикаго Лори Лайтфут признава, че зимите там имат „репутация“.

Чикаго предлага $ 5000 за най-добрите идеи за хранене на открито през зиматаСнимка: pixabay

Лайтфут обяви предизвикателството Winter Dining Challenge в Twitter, а наградата ще бъде присъдена на трима жители на Чикаго, които подадат заявки, отговарящи на градските насоки за COVID-19 и включват прототип и проучване на възможностите за реализация.

Трите категории са Идеи на открито (разположени на вътрешни дворове, тротоари и паркинги), Съседни на закрити пространства идеи (непосредствено до закрито пространство) и Културна промяна, която търси идеи, които да направят трапезата на открито по-привлекателна през студените месеци.

Чикаго предлага $ 5000 за най-добрите идеи за хранене на открито през зиматаСнимка: pixabay

„Вземането за вкъщи и доставките ще останат опции, но те често не осигуряват достатъчни приходи, за да запазят тези места в бизнеса“, пише официалният уебсайт на Winter Dining Challenge.

„Проектирането на начини за привличане на клиенти да излязат в кварталните си ресторанти и да останат на място за хранене е приоритетът в това предизвикателство.“

Чикаго предлага $ 5000 за най-добрите идеи за хранене на открито през зиматаСнимка: pixabay

Чикаго е известен с необикновените си пици.

Вече са подадени повече от 360 идеи и те включват редица интересни идеи за структура, като иглута, оранжерии, геодезически куполни мехурчета, юрти и дори лабиринт, направен от блокиращи вятъра живи плетове.

Крайният срок за участие е 23:30 ч. на 7 септември. Идеите могат да бъдат изпратени онлайн чрез уебсайта OpenIDEO и ще бъдат разгледани от съдийска комисия, която включва готвачи в местни ресторанти, автори на храни и президент на Асоциацията на ресторантите в Илинойс.

Нямаме търпение да разберем кои ще бъдат най-щурите и интересни идеи, а вие?