Човекът, който обиколи 7-те чудеса на света за 7 дни

  • Човекът, който обиколи 7-те чудеса на света за 7 дни
    Човекът, който обиколи 7-те чудеса на света за 7 дни

Саймън Уилсън е влогър от Англия, който явно обича да си поставя високи цели.

Доказателство за това е, че наскоро той обеща на своите последователи, че ще се опита да обиколи 7-те чудеса на света само за една седмица.

Кариерата на Уилсън като влогър започва преди две години. Сега той има повече от 400 хил. последователи, които постоянно „взима“ на пътешествие със себе си. Саймън определя канала си като забавен, но чрез него иска да покаже на хората, че всичко може да бъде постигнато, ако си го поставиш за цел.

Предишните му видеа показват как той се промъква на наградите „Еми“, както и на боксовия мач между Конър Макгрегър и Флойд Мейуедър. След като вижда интереса на хората към такъв тип клипчета, Уилсън решава да предизвика себе си и да организира пътуването си през 7-те чудеса на света.

Самият той не е вярвал, че ще успее, тъй като се е притеснявал най-много за самолетните билети. Все пак пътуването му не минава без притеснения. Влогърът е мислил с няколко стъпки напред, но някои неща няма как да бъдат контролирани. Това включва точността на полета, трафика в различните дестинации и правилното разпределяне на времето.

Цялото пътуване струвало около 7500 долара. В себе си Уилсън взел много малко багаж – дрон, батерии, камера, преносимо зарядно, допълнителна памет, две тениски, бельо и чифт разтегателен панталон.

Първият му полет е от родния му Манчестър до Рим, където отива да посети Колизеума. Времето, с което разполага, за да го разгледа, е 2 часа. Въпреки малкото време, Уилсън нарича изживяването „невероятно“ и, естествено, запознава последователите си с всяка своя стъпка.

Следващата му спирка е Кайро, където не пропуска да се снима до пирамидите. Влогърът пристига в столицата на Египет през нощта, което го кара да си наеме хотел близо до едно от чудесата на света, за да си почине от дългия път.На сутринта взима целия си багаж и отива да посети пирамидите.

Уилсн остава на Арабския полуостров, за да посети Аман – столицата на Йордания. Там той спира на третото си чудо – град Петра, където спи в пещера.

След това той хваща самолета за Индия, където посещава Тадж Махал. Най-голямото предизвикателство за великобританеца е било да се справи с огромната жега, тъй като термометрите там показвали 42 градуса. Той споделя, че дори дишането е било тежка задача.

Уилсън успява да се изкъпе в баните на летището в Ню Делхи преди да „полети“ към Китай. Там хваща такси до Великата китайска стена, където успява да убеди шофьора да го изчака 2 часа, след което да го върне отново на летището.

Той преминава през Мексико, за да види пирамидите на маите в Чичен Ица и стига до последната си спирка – Рио де Жанейро. Там се снима пред статуята на Исус Христос и завършва пътуването си успешно

Така привидно невзможната мисия да се посетят всички 7 чудеса на света за седмица бива изпълнена.