Чуждестранни туристи няма да могат да посетят Олимпийските игри в Токио

  • Чуждестранни туристи няма да могат да посетят Олимпийските игри в Токио
    Чуждестранни туристи няма да могат да посетят Олимпийските игри в Токио

Предстоят разочарования за онези, които се надяват да се отправят към Токио за Олимпийските и Параолимпийските игри през 2020 г., тъй като е потвърдено, че на чуждестранните зрители няма да бъде разрешено да присъстват на игрите поради продължаващата в световен мащаб пандемия COVID-19.

След отлагането от 2020 г. Олимпийските игри трябва да започнат на 23-и юли, а Параолимпийските игри на 24-ти август тази година. За съжаление на международните притежатели на билети, Организационният комитет на Токио 2020 стигна до заключението, тъй като ситуацията с COVID-19 в Япония и много други страни по света все още е много предизвикателна и се появиха редица разновидности, много малко вероятно влизането в Япония ще бъде гарантирано това лято за хора от чужбина.

Билетите, закупени от чуждестранни жители, сега ще бъдат възстановени от комисията. Те са взели решение да дадат яснота на притежателите на билети, живеещи в чужбина, както и да им дадат възможност да коригират своите планове за пътуване. Добрата новина е, че Игрите ще се състоят тази година. Въпреки че не се е случвало от десетилетия, летните игри преди това са прекратени през 1916 г. по време на Първата световна война, а летните и зимните игри са отменени през 1940 г. и 1944 г. по време на Втората световна война.

„В много отношения игрите в Токио 2020 ще бъдат напълно различни от всички предишни игри”, заяви президентът на Токио 2020 Хашимото Сейко в изявление. Тя отбеляза, че същността на игрите ще остане непроменена, „тъй като спортистите дават всичко от себе си и вдъхновяват света с трансцендентни изпълнения. В момента работим по конкретни планове за споделяне на подкрепа от разстояние от цял свят и за подпомагане на събирането на хората по начини, подходящи за съвременните ни времена. Дори да не можете да дойдете в Япония това лято, силно се надяваме, че ще продължите да подкрепяте игрите в Токио 2020”.

Токио е столицата на Япония. Градът се явява най-големият метрополен регион в света. Токио е седалище на японското правителство и на Императорския дворец. Разположен е в региона Канто в югоизточната част на главния японски остров Хоншу и включва в административните си граници архипелазите Идзу и Бонински острови.