Да откриеш Острова на тишинавтите – на Беглика

  • Да откриеш Острова на тишинавтите – на Беглика
    Да откриеш Острова на тишинавтите – на Беглика

Готови ли сте да се отправите на сетивно приключение, вдъхновено от магичната природа на Родопите и необитаемите острови в язовир Голям Беглик?

Ако отговорът е да, дестинацията е Беглика фест 2015, и по-точно Остроът на Тишинавтите, където вълшебно пътуване ще разшири границите на сетивата ви и ще дари с неочаквани възможности тези, които търсят нови начини на свързване със Себе си, с Другия и с Вселената.

За идеята, преживяванията и какво да очакваме от Острова на тишинавтите разказва Михаил Димов, визионер на "Института за изследване на Тишината" и водещ в Театъра на сетивата София.

- Какво е Театър на сетивния лабиринт и с какво е по-различен от театъра, който сме гледали в зала?

- Театърът на сетивата или Театъра на Сетивния Лабиринт е съвременна форма на древна практика, в която “зрителят” напуска безопасността на тъмната зала, за да стане активен участник в едно действие, предварително подготвено за него от създателите на Лабиринта. Всеки Лабиринт е различен. Всеки Лабиринт е Жив! Всеки лабиринт е назабравим, защото надхвърля границите на обичайните преживявания и възприятия. Лабиринтът е лично, съкровено преживяване, надхвърлящо думите. За да се добие идея какво представлява, трябва непременно да се преживее.

36593

- Какво можем да очакваме да ни се случи в лабиринта?

- На практика всичко, защото Лабитинтът се случва на сцената на собственото ти съзнание, което е безгранично. В по-приземен аспект – нищо лошо не може да ти се случи, страшно – може би, лошо - никога. Очаквайте неочакваното…

- Кои са тишинавтите?

- Изследователите на Тишината. Поетите и математиците на Белотата... В действителност всеки, който реши да премине за малко ОТВЪД ДУМИТЕ и да притихне...

- Къде и кога може да бъде посетен Островът на тишинавтите?

- На 27, 28 и 29 август по време на фестивала „Беглика” 2015, случващ се край язовир Голям Беглик в Родопите. Островът на Тишинавтиет е реален остров. До него ще може да се достигне със сал, с лодка или дори с плуване.

36590

- Как зрителите участват в представлението?

- Островът на Тишинавтите е лятна изследователска резиденция на „Института за Изследване на тишината”. След като стъпиш на него и приемеш условието да присъстваш ОТВЪД ДУМИТЕ, той ще те приеме и ще те поведе по по пътища, по които започват да се случват странни и тайнствени неща...

Следете какво ново от Театър на сетивния лабиринт тук.