Да живееш на круизен кораб

  • Да живееш на круизен кораб
    Да живееш на круизен кораб

Представете си да си имате дом, който може да ви отведе навсякъде по света. Не, не говорим за каравана или летящо килимче, а за нещо сякаш току-що излязло от мечтите ви - круизният кораб The World (Светът), за който ни разказаха нашите приятели от FitWell

The World е на пръв поглед обикновен круизен кораб, с едно малко изключение - можете да си купите “имот” от него и да си живеете постоянно на борда, докато корабът плава към следващото пристанище. Може и да си каните гости. В момента има около 250 постоянни жители от 40 държави, като средната им възраст е 64 години. Ако искате да се присъедините към тази приятна компания, трябва да докажете, че разполагате с поне 5 милиона долара. Поради тази причина компанията, управляваща кораба, нарича клиентите си "пентамилионери", но това в никакъв случай не означава, че повечето от тях не са доста по-заможни.

Самият подвижен жилищен комплекс има 106 апартамента, 19 студио-апартамента и 40 студиа. Освен тях, The World разполага и със стандартните за един круизен кораб удобства, както и с голф игрище, тенис корт в пълен размер, писта за бягане, спа център, шест изискани ресторанта, киносалон, библиотека и концертна зала, в която редовно има изпълнения на живо... цял куп глезотийки.

Не забравяйте да си предвидите и минимум по 20 000 долара на месец за гориво, услуги, поддръжка и храна? А от нас - бон вояж!