Дали този театър във Великобритания е бъдещето на местата за представления?

  • Дали този театър във Великобритания е бъдещето на местата за представления?
    Дали този театър във Великобритания е бъдещето на местата за представления?

Разкрита е нова концепция за социално-дистанциран театър, която е създадена в отговор на пандемията COVID-19.

Вертикалният театър е проектиран с цел да даде така необходимия тласък на затруднената индустрия за развлечения на живо.

Театърът е нов вид пространство за представления, което според създателите му може да се използва за всички видове събития на живо, включително театър, фестивали, глобални турнета на артисти, комедия, цирк и телевизионни събития.

Това е свободно стояща туристическа конструкция с покрив, за да предпази публиката и сцената и има незадължителни отворени страни, за да позволи оптимален въздушен поток и естествена вентилация. Това е идеята на сградата, която е основана от архитектите на Stufish заедно с няколко театрални режисьори и продуценти.

Театърът има капацитет да побере между 1200 и 2400 души, в зависимост от правилата за социално дистанциране.

Публиката седи на балкони, които могат да побират групи от между четири и 12 души или обозначени като „социални балони“, разделени с ясни панели. Всеки член на аудиторията има изглед отблизо на пространството за изпълнение и пространството е напълно адаптивно, когато ограниченията на COVID-19 останат в миналото. Той също така има способността да включва вграден глобален капацитет за стрийминг.

„Ние сме отдадени на жизненоважното значение на изкуствата и културата“, казва Рик Липсън, партньор в Stufish, който е създал туристически дизайн на живо за артисти като Beyoncé, U2, Madonna, Rolling Stones, Elton John, Monty Python и Queen + Адам Ламбърт.

"Бяхме развълнувани да видим какво може да създаде нов тип сътрудничество между различни изкуства, тъй като изграждаме нова визия за бъдещето на развлеченията на живо - The Vertical Theatre."

Допълнителна информация можете да намерите на уебсайта на The Vertical Theatre тук.

A Preview of The Vertical Theatre - January 2021 from The Vertical Theatre Group on Vimeo.