Доброволчеството като начин на пътуване – полезни информация и съвети

  • Доброволчеството като начин на пътуване – полезни информация и съвети
    Доброволчеството като начин на пътуване – полезни информация и съвети

Чудесен начин за едно по-различно и по-дълго пътуване е доброволчеството. Една прекрасна платформа за целта е workaway.info

Затова сега ви представяме едно ръководство, с което ще можете да научите малко за доброволчеството, какво можете да очаквате, как можете да се включите, както и някои общи съвети.

Какво представлява доброволчеството?

Доброволчеството е предоставяне на помощ и предоставяне на вашето време безплатно (т. е. без финансово плащане). Често е чудесен начин да споделите уменията и опита си с тези, които се нуждаят, но не могат да си позволят да плащат за това. Когато се включите като доброволец, можете да получите квартира и храна в замяна на вашата помощ.

“Workaway” е един от водещите сайтове за доброволци, където ще намерите хиляди предложения от цял свят, както в развиващите се, така и в развитите страни. След като намерите проект, вие плащате малка годишна такса, която може да бъде за един човек или двойка. Това ви позволява да се свържете с хоста.

След като се регистрирате в “Workaway” и платите таксата, ще трябва редактирате профила си. Трябва да добавите няколко приятни приятелски снимки, а също така е добре да посочите датите си на пътуване и държавите, които бихте искали да посетите. Заобиколното решение също свързва вашия акаунт с Facebook като мярка за сигурност  и идентификация.

Когато започнете да търсите доброволчески проект в “Workaway”, може да се почувствате пренатоварени от множеството предложения. За да улесните търсенето си, трябва да филтрирате по държави и след това по вид доброволчество. След това ще имате много по-малък брой предложения, които да разгледате. След това трябва да се свържете с домакините един по един.

След като се регистрирате и платите таксата, ще можете да се свържете с домакините. Когато се свързвате, трябва да се представите, обяснете защо бихте били доброволец за проекта и датите, на които ще бъдете на разположение. Някои домакини също използват “Skype”, за да можете да говорите чрез видео и като цяло процеса на организиране на престоя е лесен и ясен.

Съвети за първото ви доброволческо преживяване:

Прочетете точно какво ще правите в описанието, за да сте сигурни, че това е, което искате да направите.

Опитайте се да избягвате да отменяте или бъркате домакините, тъй като това може да ги затрудни много, ако са разпределили. настаняване и са отказали други помощници.

Прочетете отзиви от други доброволци, тъй като някои са доста подробни за това, което ще правите.

Вземете номера на мобилния телефон на домакините, преди да отпътувате.

Проверете дали получавате спално бельо, кърпи и други подобни.

Ако сте в средата на нищото, тогава вземете храна със себе си или разберете как бихте получили храна.

Проверете дали ще разполагате с Wi-Fi и ако не вземете местна SIM карта.

Вземете със себе си дезинфектант за ръце или мокри кърпички.

Вземете със себе си адаптер за захранване в няколко държави.

Проверете дали имате нужда от виза за държавата, която посещавате

Имайте предвид, че няма вероятност да получите транспорт за тези пътувания.

Дори ако проектът е труден, опитайте се да се насладите на преживяването и да си спомните доброто, което правите.