Един необикновен хостел в Турция

  • Един необикновен хостел в Турция
    Един необикновен хостел в Турция

Ако си падате по необичaйните места за нощувка и не сте от туристите, които държат непременно да спят в супер луксозни хотели, то мястото, за което ще прочетете по-долу е точно като за вас!

„Кадирс трий хаус“ е един от най-високо оценените хостели по света и е магнит за множество приключенци.

Пътешествениците се спират на него, не само заради 
усамотеното му и пленително местоположение, но и заради причудливите си цветове и дизайна на къщичките по дърветата. Атмосферата на това спокойно място със сигурност ще ви потопи в едно безкрайно безгрижие и тиха свобода.

Един необикновен хостел в Турция
Снимка: kadirstreehouses.com


Хостелът се намира в близост до брега на Средиземно море – в Олимпус, на 50 км от Анталия най-големияt и популярен морски курорт на Турската Ривиера. На Олимпус често му казват „село“, макар че всъщност се състои от няколко туристически къщи за гости (бунгала) и хостели, разположени на тесен път, пресичащ долината. На близкия плаж може да видите Руините на Лучия, които в миналото са били част от град с голяма важност, съществувал по времето на Римската империя.

Необичайният хостел предлага разнообразни опции за настаняване – 6 помещения с двуетажни легла и бунгала и къщи на дървото, като всички са на абсолютно достъпни цени. Една нощувка в това екстравагантно място ще ви струва 30 турски лири, което се равнява на около 10 евро и то по време на активния сезон (от средата на април до средата на септември).

Един необикновен хостел в Турция
Снимка: kadirstreehouses.com

Освен удоволствието да поживеете, макар и за малко, в неконвенционално и свободно по дух място, се предлагат и множество други дейности, които си заслужава да бъдат опитани. Сред тях са: морски каяк, скално катерене, пешеходни турове през Национален парк Олимпус, планинско колоездене, разходки с лодка, гмуркане или нощна разходка до Вечния пламък на Химера място, на което се получава огън от подземни газове.