Ел Нидо - усетете магията на Филипините

  • Ел Нидо - усетете магията на Филипините
    Ел Нидо - усетете магията на Филипините

Ел Нидо е от дестинациите, които могат да ви накарат да се почувствате в рая, със своите безкрайни бели плажове, кристално чиста вода и подводен свят.

Красивото градче, което се намира в северната част на остров Палаван, е било непознато за туристите чак до 1980 г. Това не пречи да го наредим сред най-красивите природни богатства на Азия. От края на миналия век неговите бели пясъчни ивици, стръмните варовикови скали, обгърнати в тюркоазено синя и бистра вода започват да привличат все повече туристи.

Ел Нидо - усетете магията на Филипините

Мястото е прекрасно, но за да стигнете до там, определено трябва да положите усилие, тъй като пътят е голямо изпитание. Освен, ако не сте на организирана екскурзия, единствената опция да стигнете до Ел Нидо е с автобус и то за 7-8 часа.

Ел Нидо - усетете магията на ФилипинитеСнимка: Fabio Achilli/Flickr
 
Под каквато и да било форма обаче, пътешествието със сигурност би си заслужавало, най-вече заради неповторимата природа – красиви морски пейзажи, скрити водни пещери, тихи сини лагуни и кристално чисти води. Всичко това ще ви накара да забравите за стреса и просто да се усмихнете.

Ел Нидо - усетете магията на Филипините

Независимо колко ви харесва Палаван, не забравяйте да разгледате и съседните острови, защото определено си заслужават. В Ел Нидо се предлагат 4 вида организирани турове, като всеки от тях включва запознаване с различни места. Който и да изберете, със сигурност няма да ви е скучно, тъй като в района има около 50 плажа за проучване. Така че се пригответе за уединение сред прекрасната природа в района. 

Ел Нидо - усетете магията на ФилипинитеСнимка: David Spencer/Flickr

Подводният свят на Ел Нидо също е много магнетичен. Във водите край градчето може да намерите над 100 вида корали и над 800 вида риби, които свободно плуват в тюркоазените води около архипелага. Вече искате да останете там задълго, нали?