Емблематични места от филмите, които можете да посетите (част 1)

  • Емблематични места от филмите, които можете да посетите (част 1)
    Емблематични места от филмите, които можете да посетите (част 1)

Ако можехте да влезете в света на любимия си филм или телевизионен сериал, бихте ли?

Повечето от нас не биха се поколебали да отговорят с „да“. И макар че, разбира се, няма начин да се пренесете магически във филма по ваш избор, можете да посетите реалните места, където са заснети няколко емблематични филма и сериала.

От цели градове до малки, скрити скъпоценни камъни извън класическите дестинации, Холивуд има тенденция да се насочва към уникални и екстравагантни дестинации като древни храмове от Близкия изток или бляскавите улици на Манхатън. 

Така че, независимо дали си мечтаете да изживеете фантазии от Властелинът на пръстените или просто искате да се снимате пред къщата от филма "В обувките на сатаната", в списъка по-долу ще откриете емблематични места от филмите, които обичате. 

Хобитън в Матамата, Уайкато, Нова Зеландия - „Властелинът на пръстените“ и трилогиите „Хобит“

Емблематични места от филмите, които можете да посетите (част 1)

Уютният град Хобитън, дом на Фродо и Билбо Бегинс, може да е създаден специално за филмите „Властелинът на пръстените“ и „ Хобит “, но комплектът, подобен на книгата с истории, остава. Ако някога се озовете в новозеландския град Матамата, можете да резервирате едно от няколкото обиколки с екскурзовод, които отвеждат феновете до места за заснемане като Green Dragon Inn, Hobbit Holes и Mill.

Ал Хазне в Петра, Йордания - „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“

Емблематични места от филмите, които можете да посетите (част 1)Снимка: pixabay

Ако сте фен на филмовата поредица за Индиана Джоунс (и нека бъдем честни, кой не е?), може би знаете това чудо на структура като мистичния храм на Свещения Граал, който е издълбан отстрани на каньон. В действителност храмът Al Khazneh съществува като древен мавзолей в Петра, Йордания. Посетителите не могат да се осмелят да влязат в храма, но не пропускат много - за разлика от сложните камери и капани на филма, вътрешността на Ал Хазне е просто малка, каменна стая.

Плаж Mokule'ia в Оаху, Хавай - Изгубен

Емблематични места от филмите, които можете да посетите (част 1)

Мечтаете да посетите мястото на катастрофата на полет 815 на Oceanic? Насочете се към плажа Mokule'ia на Оаху, който беше използван не само като място на катастрофата, но и като място на лагера на оцелелите през първия сезон на мегапопулярния сериал. Въпреки че през по-късните сезони сериалът сменя местата за заснемане, феновете на шоуто често се отбиват в Mokule'ia, за да видят откъде започва всичко. Резервирайте обиколка, за да видите повече изгубени обекти, като село Дхарма, фара на Яков и други.

Дубровник, Хърватия - Игра на тронове

Емблематични места от филмите, които можете да посетите (част 1)Снимка: pixabay

Ако трябваше да се разходите по улиците на крайбрежния град Дубровник, Хърватия, веднага бихте разпознали калдъръмените пътища и готическата архитектура като King's Landing, известен още като столицата на Седемте кралства в Game of Thrones. Ако искате да заснемете някои селфита на особено емблематични места, се отправете към квартала на Стария град или стените на Дубровник, където членове на семейство Ланистър прекарват голяма част от поредицата в размисъл.