Филип Лхамсурен стартира Експедиция „Амазония 2018“ с презентация

  • Филип Лхамсурен стартира Експедиция „Амазония 2018“ с презентация
    Филип Лхамсурен стартира Експедиция „Амазония 2018“ с презентация

Филип Лхамсурен ще стартира Експедиция „Амазония 2018“ с презентация в София на 15 март. Мястото е център „Генератор“ (бул. "Черни връх" №47), а началния час - 18:30 час. Той ще даде начало на изпълнението на една своя голяма мечта, която с много усилия, проучвания и опити се превръща в реалност.

Филип ще премине над 5000 километра в Амазонската джунгла по предварително начертан от него маршрут. Ще се спусне по едни от най-големите притоци на Амазонка и ще продължи по поречието ѝ до точката на вливане на огромната река в Атлантическия океан.

Пътуването е изключително по рода си, защото се прави солово. Филип ще бъде сам и ще се движи единствено със собствени сили – пеша, с кану и колело.

Непознатият, необитаем и напълно див район на Амазония е с размерите на континента Европа и пази своето девствено изобилие от растителност и животински свят. Досега само двама световни пътешественици са успявали да оцелеят сами и без помощта на двигател по тази огромната водна стихия

Филип Лхамсурен стартира Експедиция „Амазония 2018“ с презентация

Това пътуване изисква огромна концентрация от физически и психически способности, като подготовката на тази Експедиция отнема почти пет години. Ето защо навръх старта ѝ, Филип Лхамсурен подготвя своята презентация за Експедиция „Амазония 2018“, за да разкаже с какво се захваща, защо го прави и кой е източникът на неговото вдъхновение и мотивация.

Относно Филип: Филип Лхамсурен е автор на книгите „Забравените пътища“ („Вакон“) и „Душата на човека“ („Сиела“). И двете са написани след преживени пътешествия  - „От Родопите до Памир“ и в Монголия и представят живота му на път, както и човешките му размисли за смисъла на движението.

Филип Лхамсурен стартира Експедиция „Амазония 2018“ с презентация

Още информация за Експедиция „Амазония 2018“ можете да намерите ТУК. Следете събитието във фейсбук

Интервюто на Филип Лхамсурен в Peika.bg можете да прочтете ТУК