Хаваите въвеждат ограничения на фона на нарастващия брой инфекции с COVID-19

  • Хаваите въвеждат ограничения на фона на нарастващия брой инфекции с COVID-19
    Хаваите въвеждат ограничения на фона на нарастващия брой инфекции с COVID-19

Хаваите въвеждат незабавни ограничения на фона на нарастването на инфекциите с COVID-19, съобщиха местните власти във вторник. Ако се надявате скоро да посетите този щат, ето какво трябва да знаете.

Хаваите отново въведоха някои ограничения за събиране и гостоприемство, тъй като нараства опасенията за поредната вълна от коронавирус. Съгласно най-новите правила, ресторантите и баровете ще се върнат към 50% капацитет, заедно с фитнес залите и заведенията. Събиранията ще бъдат намалени до не повече от 10 души на закрито и 20 на открито. В обществените пространства ще са необходими маски, а също така ще се прилагат и указанията за социално дистанциране.

Наскоро Хавай облекчи ограниченията за вътрешни пътувания, което позволи на напълно ваксинирани туристи от континенталната част на САЩ да посещават. Облекчаването на ограниченията за пътуване настъпи през юли, тъй като държавата достигна крайъгълен камък в кампанията си за ваксинация, като 60% от населението беше напълно ваксинирано.

Правителството на щата също се чувстваше достатъчно уверено, за да отвори отново голяма част от икономиката си през лятото след няколко седмици на нисък брой случаи. В изявление на местните власти бе казано, че делта вариантът на COVID-19 „е променил хода на пандемията в цялата държава. „Виждаме броя на случаите и сега е най-високият брой, който сме виждали от началото на тази пандемия. Това изисква незабавно и сериозно внимание, за да се предотвратят неуправляеми напрежения върху нашата здравна система и други катастрофални последици за държавата.

Междувременно Хавай също се опитва да управлява свръхтуризма, тъй като местните жители и служители настояват за по-балансирано и устойчиво завръщане към времената преди пандемията. Съветът по туризъм в Оаху работи за намаляване на броя на посетителите на острова през следващите три години, Кауаи въвежда такси за посетители и паркинг в държавните паркове, а Съветът на окръг Мауи въвежда двугодишна забрана за нови хотели в южната и западната част на острова.