Хиос - един гръцки остров, който си заслужава да посетиш

  • Хиос - един гръцки остров, който си заслужава да посетиш
    Хиос - един гръцки остров, който си заслужава да посетиш

Хиос е петият по големина гръцки остров и се намира сравнително близо до островите Лесбос, Самос и Икария, Псара, Инусес и турското крайбрежие.

Той съчетава в себе си слънчевата красота на гръцките острови, песъчливия пейзаж на континенталната част на страната с някои зелени територии на юг и на изток. 

Хиос е остров с вековна морска традиция, отразена в местните обичаи и артефакти. Тук има величествено разнообразие и целогодишни атракции за почитатели на релакса, екстремните или алтернативните активности. Островът е истински рай за пътешествениците-велосипедисти, с всички възможности и предпочитания на любителите на природата, които със сигурност ще оценят орхидеите и разнообразната фауна, която крие той. 

Хиос - един гръцки остров, който си заслужава да посетиш


Освен спокойствие обаче там можете да намерите и активен нощен живот в местните ресторанти и кафе-естради. 
На Хиос има няколко курорта, където можете да отседнете те са: Карфас, Коми, Агия Фотини и селищата Лагада, Кардамила, Волисос. Районът на Камбос определено заслужава да бъде посетен заради неговите цитрусови горички, зашеметяваща архитектура и цялостна атмосфера, която го отличава от останалите острови в Егейско море. 

Хиос - един гръцки остров, който си заслужава да посетиш


Съветваме ви да разгледате и някои от средновековните селища на мастиките, сред които са Веса, Армолия, Олимпи и Места. Едно от най-старите е Каламо, е едно от най-красивите - Пирги

На Хиос има множество плажове - големи и малки, сред заливи и скални възвишения, някои от които разполагат с водни спортове и плажни барове. Между всички тях обаче следва да се придвижвате с частен транспорт