Игри за деца (и родители) на път

  • Игри за деца (и родители) на път
    Игри за деца (и родители) на път

Няколко предложения, с които да ангажирате вниманието на децата си - независимо дали сте на пикник на полянка, на дълъг път или на почивка в чужбина. Заниманията, които ви предлагаме, са от онези, които стават и за забавление на родители.

Бране на горски плодове – Наближава сезонът на горските ягоди, а къпините и боровинките са акцентът през авггуст и септември.


Събиране на цветя за хербарий – Освен че ангажира вниманието на децата, остава и като чудесен спомен от летните месеци.

Пускане на хвърчила – Цветно, забавно и изразходва енергия.

Правене на сапунени мехури – Само не забравяйте бутилка с веро и сламка (старомоден начин) или комплект за сапунени мехури.

Написване на история – Дайте лист и моливи на детето си и го накрайте да напише (или нарисува) пътуването и всичко, което му прави впечатление.

Издигане на пясъчен замък – И колкото са по-големи вълните, толкова повече време ще отнеме завършването му.

Посетете зоопаркПо-подходящ е за лятото, отколкото за останалите сезони. Можете да посетите зоопарка и в града, в който отивате на почивка.

Направете си кино вечер на открито – Просто изнесете телевизора на терасата/ пред бунгалото/ в градината и се насладете на топлите летни вечери с любим филм и пуканки под звездите.

Отидете за риба – направете мини-въдици за децата (може и импровизирани, от пръчка и корда) и ги оставете да се забавляват с трохите и червеите.

Посетете всички паркове в града – Поставете си цел – да посетите всички паркове в града. Може по един на седмица или по един на ден – според времето, с което разполагате.

Събирайте светулки – Светулките са истинска магия за децата. Събирайте ги в буркан, но не забравяйте да ги пуснете на свобода преди да умрат.

Гледайте звездите – И се научете да разпознавате съзвездията. Едно от най-добрите места да го направите е Планетариумът в Смолян.

Рисувайте по асфалта – Рисуването по асфалта е от онези неща, които ни връщат към детските години. Не забравяйте да сложите тебеширите в багажа.