Иновативни изложби на Моне ще бъдат открити в САЩ

  • Иновативни изложби на Моне ще бъдат открити в САЩ
    Иновативни изложби на Моне ще бъдат открити в САЩ

Първо Ван Гог получи този дигитален блокбъстър, а сега е ред на Моне. Красива и иновативна художествена изложба „Моне край водата се подготвя за турне в САЩ. С нея картините на френския художник ще оживеят в мащабни дигитални презентации.

Гастролиращите завладяващи изложбнина Ван Гог завладяха САЩ. Почти всеки голям град е домакин - и потенциално разпродаден - поне една версия на лъскавото звуково и светлинно шоу. Американската публика и всички туристи вече имат шанса да изпитат подобна изложба с Моне. “Monet by the Water” ще дебютира в Сан Франциско през декември, преди да се отправи към Минеаполис, Атланта, Сиатъл, Маями, Денвър, Сейнт Луис и Филаделфия – точно след като някои от изложбите на Ван Гог в САЩ започват да приключват.

Иновативни изложби на Моне ще бъдат открити в САЩ
Снимка: lonelyplanet.com

Стените и подовете на големи художествени пространства ще бъдат превърнати в свят на мечтите на Моне, предназначен за пашкули на гости в известната творба на френския художник; градините на Живерни, плажовете на Нормандия и оживения Гар Сен-Лазар в Париж. В продължение на 60 минути гостите могат да се скитат из движещи се изображения, тъй като цифровите проектори показват анимирани версии на повече от 250 картини на Моне, придружени от музика и звукови ефекти.

Точните места все още не са разкрити – информация за това предстои  да излезе. Освен тоа билетите все още не се продават, но можете да се регистрирате в списъка с чакащи.