Интересни събития този уикенд (24 - 26 януари)

  • Интересни събития този уикенд (24 - 26 януари)
    Интересни събития този уикенд (24 - 26 януари)

Какво ново ни очаква този уикенд?

Вижте в редовете по-надолу. Подредили сме ги по градове и дати. 

Не пропускайте да разгледате и стотиците ни предложения за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Три нови комедийни формата

от 10 до 31 януари

Импровизатори от Холандия и Израел поставят нови комедийни формата с ШиЗи Импро Театър.

ШиЗи Импро Театър ще изненада родната публика с три нови импровизационни представления. Професионалните актьори работят по създаването на новите формати с двама от най-успешните импровизатори на световната сцена – Инбал Лори и Йохим Мейер. Трите представления ще влязат в постоянния репертоар на трупата, а зрителите ще имат възможността да видят техните премиери в три поредни петъка през януари на камерната сцена на театър “Сълза и смях”. 

Топ импровизаторите прилагат утвърдени световни практики в създаването на спонтанните комедийни представления.

Инбал Лори завършва известното “Нисан Натив Актинг Студио” в Тел Авив през 2000г.. От 2017г. живее в Берлин, обикаля света и преподава импровизационни техники и формати. Импровизира повече от 20 години.   

Йохим Мейер обучава различни групи, училища и компании в Европаблизо две десетилетия. Всяка седмица играе със своята трупа Easylaughs в Амстердам и е част от творческия комитет на най-големия импро фестивал на стария континент - IMPRO Amsterdam.

Резултатът от съвместната работа са три коренно различни комедии, всяка със своя неподправен стил и въздействие. В духа на импровизационните представления на ШиЗи Импро Театър, темата се задава от публиката (за всяко шоу по различен начин), а актьорите изграждат цялостно представление на момента.

Повече информация тук.

*

Януари – фестивал на българската драматургия

от 13 до 31 януари

От 13-ти януари до 31-ви Януари, 2020 г. публиката, жадна за българска словесност и драматургия, ще гледа спектакли на наши класици и съвременници, както и интерпретации по български автори.

Началният час на спектаклите  е 19.30 часа, мястото е Нов Театър НДК. За зрителите, които си закупят билети за повече от две представления за януарския фестивал на българската драматургия на касата на театъра, ще бъдат предложени намаления от цените на билетите. 

Неслучайно Фестивалът на българската драматургия се провежда през януари. По думите на Йордан Радичков от едноименната му пиеса, януари е най-българският месец.

Заповядайте на Четвъртото издание на „Януари – фестивал на българската драматургия”.

Повече информация тук.

*

Фестивала за кино Sofia MENAR

от 14 до 30 януари

Керванът на Sofia MENAR тръгва по света 

Любимата селекция на пътешествениците „Кервансарай” ще предложи пет заглавия в рамките на предстоящия фестивал за кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка Sofia MENAR. 

От 14 януари в салоните на Дома на киното, Културен център Г8, Евро синема, кино Влайкова и Чешкия център ще може да пътувате из целия свят на цената на един билет за кино. 

Една от водещите дестинации е Алжир. За поредна година програмата на Sofia MENAR включва филм на прочутия френски фотограф Ян Артюс-Бертран – „Алжир отвисоко”. Полетете над най-голямата африканска държава, вижте отвисоко лазурните води на Средиземно море и безкрайните пясъчни дюни на Сахара, разходете се сред колоритните сергии на пазара в медината на Оран и сред тесните улички в емблематичната касба на столицата Алжир, понесете се над десетките мостове в древния Константин и оживените плажове на модерна Анаба.

„Музикално пътешествие по Пътя на коприната” представя Силвен и Матийо - двама музиканти, които решават да се приберат от Индия до Франция с мотори. Поставят си за цел да записват традиционна музика от всички райони, през които преминават по пътя. Купуват два мотора от Индия и с отворени сърца за всичко ново, което им предстои, стартират своето 15 000 км. пътешествие.

Повече информация тук.

*