Продава се: призрачен град в Колорадо

  • Продава се: призрачен град в Колорадо
    Продава се: призрачен град в Колорадо

Ако ви е писнало от рутината на ежедневието и от скучните места в града ви, които сте вече сте обиколили по 4 (или повече) пъти, то далечният запад ви предлага примамлива оферта.

За какво ви е да спестявате за апартамент, когато за (горе-долу) същите пари можете да се сдобиете с цял един град?! И то не какъв да е, а призрачен град в Колорадо!

Срещу крайно приемливата сума от 350 000 долара получавате над 20 декара площ, върху която се разполагат стара бензиностанция, мотел с 8 стаи, кафе-ресторант в непосредствена близост до шосето, паркинг за каравани с 8 места, 2 къщи и лично стрелбище.

Малко за историята на мястото:Градът Кебин Крийк (Cabin Creek), на 45 минути от Денвър, е бил оживена територия, но се е превърнал в „призрачен“ след убийство, извършено на територията му през 70-те години на миналия век.

Настоящият собственик е взел сериозни мерки, чрез които е успял да осигури най-високо ниво на сигурност.

Инсталирал съм 16 камери за наблюдение с висока разделителна способност, която обхваща целия имот,“ - казва той. „Има и алармени системи на сградите и имуществените служби ми се обаждат, когато някой автомобил влезе в отбивката от магистралата.“

Логичен въпрос е защо му е на собственика да продава този уникален парцел, щом е вложил толкова средства в поддръжката му. Причината е проста – човекът иска да пътува из света със семейството си, а докато призрачният град е негово притежание, той трябва да бъде наблизо, за да се грижи добре за него. От друга страна, приходите от продажбата на площта доста ще подпомогнат семейния бюджет за пътешествията.

Ако Колорадо ви се струва прекалено далеч или не харесвате американците, може да се огледате за вила в някое родопско селце или да изчакате някое от обезлюдяващите се изоставени площи в България да се обяви за продан.