Истински истории от нюйоркските таксита

  • Истински истории от нюйоркските таксита
    Истински истории от нюйоркските таксита

Какво наистина мислят таксиметровите шофьори от Голямата ябълка за своите пътници?

В Ню Йорк има около 13 000 таксита. Жълтото такси през годините се е превърнало в един от симовилите на американския мегаполис. Но какво наистина мислят шофьорите за своите пътници?

Оказва, че не обръщат особено голямо внимание на клиентите си, въпреки че на задните седалки се случват доста интересни неща.

Ето част от признанията, които таксиметровите шофьори споделят (анонимно) пред Yahoo Travel.

Шофьорите веднага разбират дали сте турист или нюйоркчанин

Според таксиметровите шофьори нюйоркчаните не се месят – те се доверяват, че водачът знае къде отива. Туристите си пускат GPS-а и се тревожат колко дълъг ще е пътят. Хората, които живеят извън града, често поздравяват шофьора, но нюйоркчаните нямат време за това – те се мушват в таксито с думите „26-а и 9-о авеню“. Европейците – особено французите и англичаните, не оставят бакшиш.

Няма да ви помогнат, ако закъснявате

Един от шофьорите споделя: „Не е мой проблем, че сте закъснели, така че престанете да ме пришпорвате“. Трафикът си е трафик и заради вашето закъснение никой няма да надвиши ограничението на скоростта.

Хората са отвратителни

Друг шофьор споделя за дама, която се изходила на задната седалка. Не е било приятно.

Тайните на пътниците

Ако шофьорът иска да не ви слуша, увеличава звука на радиото. Но пътниците трябва да знаят, че дори да спуснат преградата, отпред се чува отлично и по-добре да не споделят своите тайни.

Смятат ви за скучни

Повечето жени говорят за връзките си. „И знаете ли какво – всички имат един и същи проблем!“, споделя друг шофьор.

Жените са коварни същества

Един таксиметров водач разказва, че постоянно се случва жени да се преобличат на задната седалка. Дали му пука? Не. Много често вижда и как жена се сбогува с един мъж, преоблича се в таксито и отива при... друг.

Искат да се държите прилично

„Ако жена седи в скута на мъж, знаем, че нещо се случва там. Не правете секс на задната седалка. Това е срещу правилата за безопасност и градските закони. Истината е, че не ни пука дали ще се вбесите, че сме ви прекъснали и няма да ни оставите бакшиш“.

Пияните са най-досадните клиенти

 

Хората постоянно повръщат в такситата. „Ние си носим найлонови тобрички и ще ви подадем една в точния момент, защото много добре знаем кога ще повърнете“, споделя друг шофьор.