Историята на алпинизма в тиролски музей

  • Историята на алпинизма в тиролски музей
    Историята на алпинизма в тиролски музей

В летните жеги повечето хора са се насочили към плажовете за заслужена почивка. Морето и лятото са неразривно свързани, но планината също е отличен избор, особено за нейните най-запалени почитатели. Ако искате да разберете повече за алпинизма и неговата история като цяло, едва ли има по-добро място за това от музей в Алпите.

Музеят MMM Corones ще е последният засега музей на легендарния алпинист Райнхолд Меснер и ще се намира на върха на платото Кронплац (2275 м) между долините Гадер, Оланг и Пустер.

37116

Този музей в Южен Тирол, Австрия, е дело на архитекта Заха Хадид и ше има за задача да представи историята и развитието на алпинизма в продължение на 250 години.

37115

Райнхолд Меснер

Музеят ще представя историята на алпинизма в предмети, мисли, произведения на изкуството като рисунки и скулптури.

37121

Фокусът не е върху спорта и постиженията, а върху хората, философите и пионерите, техните истории и трагедии, разигравали се на някои от най-известните върхове на света като Матерхорн, Серо Торе, К2 и др.

37120

"Коронес“ е латинска дума за корона, а на германски същото се произнася "кроне". Мястото Кронплац в Южен Тирол е много популярна локация за скиори и туристи, делта и парапланеристи.