Къде, кога, как, защо с Orient Express?

  • Къде, кога, как, защо с Orient Express?
    Къде, кога, как, защо с Orient Express?

През 1977 г. основателят на Belmond Джеймс Б. Шерууд закупува два ретро вагона на влак на търг в Монте Карло.

Разпознал подновения апетит за изтънчени пътувания, той търси надалеч, за да открие величествени железопътни реликви в частни градини, музеи и железопътни коловози. Вагони на известни ретро влакове, включително Le Train Bleu и Rome Express, заслужават благородно връщане в експлоатация, но изисквали възстановяване и то със специализирано майсторство. За щастие за задачата са намерени шепа занаятчии и те започват усърдния процес на връщане на вагоните до предишната им слава.

Къде, кога, как, защо с Orient Express?

След години на внимателно възстановяване, емблематичните среднощно сини вагони най-накрая се започват да се движат по релсите през 1982 г., готови да придружат гостите в несравним лукс на класическо пътуване между Лондон и Венеция.

Къде, кога, как, защо с Orient Express?

Пристъпете на борда на историческите вагони на венецианския Simplon-Orient-Express и открийте скрито бижу, блестящо и неподвластно на времето.

Безспорна икона на релсите, този влак отдавна е завладял сърцата и въображенията на бляскавите гости. Три елегантни места за хранене излъчват кулинарна изтънченост, от инкрустации от стъкло Lalique в Лазурния бряг до панели от черен лак в L'Oriental. Стюарди в синьо и златно с ръце в бели ръкавици, приветствайки ви на борда с усмивка. Настанете се във вашата каюта, украсена с детайли в стил арт деко и полирано с френско черешово дърво, и се отпуснете, когато започва голямото пътуване.

Къде, кога, как, защо с Orient Express?
Къде, кога, как, защо с Orient Express?

Вземете класическия маршрут от Лондон до Венеция, портата към Ориента. Това спиращо дъха пътуване през селските френски земеделски земи и швейцарските алпийски долини може да бъде изминато и в двете посоки. Отидете по-далеч с влака от Париж до Истанбул, автентично приключение за шест дни до края на Европа. Потънете в културата със спирки в Будапеща и Букурещ, преди да пристигнете в одухотворения Истанбул.

Къде, кога, как, защо с Orient Express?

2021 г. носи нови маршрути на Grand Tour, които се пресичат из Европа. Започнете вълнуващо пътешествие, свързващо някои от най-оживените културни центрове на континента. Разгледайте сложните канали на Амстердам - гледайте музеи от световна класа през деня и пробвайте холандската кухня през нощта - преди да се качите на влака за вашето приключение за една нощ.

Къде, кога, как, защо с Orient Express?

Съвети за пътешественици

Мога ли да пуша на борда на влака Венеция Simplon-Orient-Express?

Не. За да се съобрази с италианските и други европейски разпоредби, влакът „Венеция Симплон-Ориент-Експрес“ провежда политика за забрана на тютюнопушенето на борда.

Какво обличам във влака Венеция Simplon-Orient-Express?

Никога не можете да бъдете прекалено официални във влака на Венеция Simplon-Orient-Express. За вечеря мъжете трябва да носят костюм и вратовръзка, а жените да се обличат в рокли с разумна дължина, но много гости обичат да облекат черна вратовръзка или вечерна рокля за случая. През деня дрес кодът е небрежно елегантен. На обяд например яке и вратовръзка са подходящи за мъже. Дънките не са приемливи по всяко време.

Какви езици говорят служителите на влака?

На борда на континенталния влак повечето стюарди говорят френски, английски и италиански.

Какво да облека

За дневни екскурзии и релаксиране на борда ви предлагаме ежедневни, удобни дрехи. Вечерта препоръчваме яке и вратовръзка за вечеря.

Каква валута ми трябва на борда на влака Венеция Simplon-Orient-Express?

Цените са посочени в евро и се препоръчва пътниците да имат малък брой евро за покупки на борда. Приемат се обаче повечето основни валути, както и пътнически чекове, еврочекове и основни кредитни карти (Visa, Mastercard, American Express, Diners Club и JCB). Обменният курс на борда се показва в Bar Car.

Колко време отнема пътуването ми?

Пътуванията с влака Венеция Simplon-Orient-Express могат да продължат от един до няколко дни. Традиционният и най-популярен маршрут между Лондон и Венеция отнема два дни, с една нощ на борда.