Как да намалим риска от загубата на багаж при полет (част 1)

  • Как да намалим риска от загубата на багаж при полет (част 1)
    Как да намалим риска от загубата на багаж при полет (част 1)

Всички знаем, че едно от най-неприятните неща по време на пътуване със самолет е багажът да бъде изгубен.

Именно затова ви подбрахме някои съвети за да намалите шанса това да ви се случи.

1. Обърнете специално внимание, колко време е престоят ви на летището, ако се налага прекачване 

Минимален престой от час крие риск първо да си изпуснете полета и второ, багажа ви да не бъде прехвърлен от единия самолет в другия. За това, ако има възможност, изберете полет, който ви осигурява поне 2 часа престой на летището, на което се случва трансферът. 

2. Махнете старите етикети преди чекиране куфара ви 

Ако вземете тези мерки ще елиминирате варианта сканиращата машина на летището да се обърка и да изпрати куфара ви на различен самолет.

3. Направете вашата регистрация възможно най-рано 

Служителите по авиокомпаниите съветват пътниците да са поне 2 часа по-рано на летището и то не само за да избегнат дългите опашки и чакането пред гишетата, а и за да са сигурни, че вашият багаж ще се качи на борда с вас. Колко по-късно отидете на летището, толкова е по-голям рискът куфарът ви да няма нужното технологично време да достигне в багажното отделение на самолета.

4. Помолете да залепят етикет „чупливо върху куфара ви 

Този стар трик се използва най-вече от хората, които летят често. Причината за това е, че по този начин се увеличава върху багажа ви и ще намали риска той да бъде забравен.

5. Изберете куфар с ярък цвят 

Да, тук цветътопределено има значение, тъй като малките летища все още разчитат на човешка работна ръка при сортирането на багажа. Ярките цветове привличат вниманието и по този начин е почти сигурно, че куфарът ви ще бъде погледнат и разпределен на правилния самолет.