Как да натъпчете повече багаж в куфара

  • Как да натъпчете повече багаж в куфара
    Как да натъпчете повече багаж в куфара

Разбира се, може просто да вземете по-малко неща. Ама така и баба знае. Ето няколко съвета от USA Today как да съберете повече неща в куфара си – независимо дали имате основателна причина като очаквано променливо време или не чак толкова основателна като желание да сте с различен тоалет всеки ден.

Навийте дрехите си

Всички – от стюардеси до военни – знаят този малък трик – ако навиете дрехите си вместо да ги сгъвате, ще съберете повече. Освен това навитите дрехи се мачкат по-малко от нагънатите.

Натъпчете обувките

Обувките заемат доста място в куфара, затова ги използвайте умно – вътре в тях можете да подредите дребни неща. Като бижута (в найлоново пликче), вратовръзки (навити на руло и отново в плик), или чорапи.

Затворете и отворете наново

Останала ви е някоя дреболия, за която, изглежда, няма и сантиметър място? Ето един трик: затворете куфара (дори и ако се наложи да сядате върху него), след това го отворете наново и огледайте къде са останали празнини. Възможностите са по ъглите или между големи предмети.

Използвайте вакуумни торбички

Вече се продават на доста места – тези вълшебни найлонови торби и чували, в които поставят дрехи и завивки и след това изваждате целия въздух. Да, те наистина вършат работа.

Вземете си разтягащ се куфар

Добре де, това може да не е съвсем по правилата, но ако имате куфар с допълнителни ципове, който може да се уголемява с нарастващите ви нужди от багаж, това е най-добрият вариант.