Как да се подготвите за пътешествие с кола

  • Как да се подготвите за пътешествие с кола
    Как да се подготвите за пътешествие с кола

Пътуването много често е по-забавно от пристигането. Затова и пътешествията с кола са един от най-забавните начини да прекарате няколко дни в откриване на неподозирани места в собствената си страна или в чужбина.

Хубавото е, че по пътя може да видите табела, да отбиете и да попаднете на невероятно място, което не съществува в пътеводителите ви. 

Ето и няколко съвета как да се подготвите за пътуване с кола.

1. Уверете се, че колата ви е изправна

Проверете основните неща по автомобила си малко преди да тръгнете, за да не се окаже по спешност да се връщате обратно. Масло, вода, фарове...

2. Снабдете се с карти

На хартия, на телефона си или на GPS-а си. Според Законите на Мърфи картата се оказва необходима точно тогава, когато няма откъде да купите такава.

3. Подгответе запаси

Неслучайно старите хора казват, че „лете без водичка и зиме без абичка“ на път не се тръгва. Винаги носете в колата си бутилка минерална вода, нещо пакетирано за хапване (с дълъг срок на годност), одеяло и фенерче/челник с батерии.

4. Не забравяйте резервната гума

За да не си усложнявате излишно живота при спукване. 

5. Носете пари в брой и банкова карта

Добре е да имате и двете, не се знае на какво място и кога ще попаднете.  

6. Вземете храна

Защото пътниците огладняват, при това невинаги в близост до ресторант или бензиностанция. Няколко ябълки, сандвичи или кексчета ще свършат работа.

7. Не забравяйте игрите

Дългото пътуване може да дотежи, затова носете различни игри и забавления в колата. Това важи особено силно, ако пътувате с деца.