Какъв пътешественик си и къде следва да пътуваш?

  • Какъв пътешественик си и къде следва да пътуваш?
    Какъв пътешественик си и къде следва да пътуваш?

Всички ние се вписваме в една конкретна категория, когато пътуваме в чужбина, поради факта, че всички имаме различни интереси.

Тази статия ще ви даде представа за това какъв пътешественик сте и съответно къде трябва да бъде следващата ви ваканционна дестинация!

Любител на историята

Ако сте любители на богата културна история, вие се смятате за пътешественик в историята. Решението ви къде да изследвате по-нататък е повлияно от влиянието на историческото наследство, което дадено местоположение може да предложи. Вие сте очаровани и развълнувани от това какви страхотни неща можете да научите и откриете по време на пътуванията си, навлизайки по-дълбоко в тайните на традициите на дестинацията. Този тип хора биха избрали музеите пред пазаруването и разглеждането на исторически забележителности пред излежаването на плажа всеки ден!

По отношение на това къде следва да пътувате, има огромен избор от дестинации, които предлагат интензивни исторически възможности. Най-забележителните обаче включват Рим, Италия, с неговата изобилна антична история и множество забележителности, в които да се потопите. Друга гореща точка, в която исторически пътешественик би бил в стихията си, е единственият Корфу на Йонийските острови на екзотичната и желана Гърция. Където и да е следващото ви историческо изследване, вие несъмнено ще научавате нещо ново всеки път!

Пътешественик с очаквания

Ако по време на пътуването си се наслаждавате на удоволствията да останете в луксозен хотел и да правите всичко както трябва, вие сте пътешественик с очаквания! Обичате да отскачате в чужбина от време на време, като се наслаждавате на дейности като плуване в хотелския басейн или тен на вашия пищен балкон с огромна гледка към морето. Копнеете за дни на излежаване, пълни със стил и избягване на спорадични дейности, които ще застрашат времето ви за почивка. Вие се впускате в пътуванията си с очаквания за това какъв трябва да бъде хотелът и какво трябва да бъде местоположението, вместо да се отпуснете и да изследвате нещо и да поемате рисковете, които правят другите видове пътувания! Оценявате рутината на вашите ваканции и се страхувате от всичко, което се отклонява от предишните ви пътувания.

Ако оценявате лукса на пътуването и най-добрите места, вашата идеална дестинация за следващо пътуване би включвала Ница във Франция, с нейните известни редовни посетители и разкошен начин на живот. Ако Ница не е толкова хубава, защо да не разгледате прекрасния град Милано с неговата поредица от висок клас дизайнерски магазини и зашеметяващи бутикови хотели и ресторанти. Откъснете се от рутината си и опитайте нещо ново, което все още е в рамките на очакванията ви за блясък.

Авантюрист

Само с една чанта с най-необходимото и еднопосочен билет за някъде, вие сте на върха на щастоето. Притежавайки малки очаквания и още по-малко планове, рискът, който поемат туристите от този тип, е огромен, но неистово вълнуващ. Ако вярвате, че сте авантюрист, вие процъфтявате в чувството за приключение, което ви предлага пътуването, наслаждавайки се на усещането, че не знаете какво да очаквате, и също така, не знаете в какви безценни преживявания можете да се впуснете. Срещате се и придобивате житейски умения и повишена глобална осведоменост само от способността си да не се страхувате и да опитате нещо различно. Вярно е, когато казват; пътуването е единственото нещо, което ви прави по-богат, което авантюристът би подкрепил напълно.

Да речем, че сте в размисли къде да се отправите към следващото приключение и търсите нискобюджетно пътуване и богати нови преживявания, има куп места, които можете да посетите. Опитайте да разгледате Бали с неговата вулканична история и пясъчни бели плажове, допълнени с неговите великолепно сложни храмове и статуи. Ако Бали не ви харесва, вижте зашеметяващата Британска Колумбия в Канада, с нейните резки, драматични, заснежени планини и неустоими езера.

Дегустаторът

Единствената причина да пътувате са местните деликатеси, които да ви вдъхновят да готвите у дома, което ви прави най-добрият пътешественик-дегустатор-готвач. Ако следите световните фестивали на храната по-често и не, и дори пътувате, за да присъствате на тях, е очевидно, че единствената ви истинска любов е разкошната храна. Вие обожавате да опитвате нови храни и да ги приготвяте, като спестявате всичките си стотинки за уникално култивираните ресторанти, на които е домакин избраната от вас дестинация. Постоянно имате желанието да опитате различни интересни храни, произхождащи от цял ​​​​свят, но парите често ви пречат да изпълните мечтите си за пътешествия на кулинари.

Пътувайте по света, за да откриете уникални и интересни храни днес, на цена, която изглежда твърде добра, за да е истина. Разгледайте Кьолн в Германия този октомври, за да изживеете фестивала на храната Anuga. Ако това не погъделичка вкусовите ви рецептори, какво ще кажете да опитате фестивала на ресторантите в Лондон? Цените на хотелските стаи са по-евтини от всякога, което прави мечтата да бъдеш любител на храната по-реална от всякога.

Тип бягство през уикенда

Ако идеята ви за пътуване е да избягате в град за почивка през уикенда, вие несъмнено сте типът за бягство през уикенда. Вие сте най-щастливи в романтични бягства в красиви градски хотели и се разхождате из града, изживявайки ярък и див нощен живот. Живеете за тези няколко вихрови нощи, чувствайки презаредени в чисто нов град. Ако обожавате да оставите всичко зад себе си за няколко нощи и да се изгубите в бетонна джунгла, вероятно скоро ще жадувате за друго бягство.

Защо не се отдадете на луксозен градски уикенд далеч до великолепно неустоима европейска дестинация, която може да предложи изобилие за любителите на големите градове. Ако сте любители на романтично бягство в града и изпитвате страхопочитание в присъствието на ярки светлини и оживен нощен живот, ще се потопите в удоволствието, което град Париж носи. Ако Париж не е вашето място или сте били вече там, ще бъде глупаво, ако пропуснете една-две романтични нощи във Венеция. Бъдете примамени от усещането за рай с неговата романтична природа, която думите просто не могат да опишат. Ще почувствате силни градски вибрации и от двете места, тъй като те могат да предложат толкова много по отношение на разглеждане на забележителности през деня и вечери на вечеря или купони.

Турист

Отмятате забележителностите, които виждате в списък, това ви увенчава като пътешественик турист. Вместо да се чудите и разхождате безцелно по време на почивка, вие бързате да видите всички известни места, до които можете да се докопате! Ако не виждате известни забележителности, не сте посетили мястото! Правите множество снимки като другите туристи, за да покажете на приятелите и семейството си, че сте били там.

Защо не добавите към списъците си като резервирате чисто нова почивка в град пълен със забележителности! Разгледайте красивия Единбург в Шотландия с множество забележителности, които да видите и снимате. Ако Единбург не е за вас, тръгнете към Пиза в Италия, където можете да се присъедините към тълпата от туристи, които хващат гигантската наклонена кула на Пиза, и тя пада! Оригинално!