Какво да носим в багажа за море - списък

  • Какво да носим в багажа за море - списък
    Какво да носим в багажа за море - списък

Когато се подготвяме за дълго чаканата почивка, неизменно стигаме до момента на събиране на багаж.

Понякога не ни остава много време за тази важна задача, особено ако трябва да го свършим веднага след работен ден, когато сме изморени и имаме още куп домакински задължения.

Най-лесния начин да не пропуснем нещо и да се окажем в ужасната ситуация да даваме излишни пари и да търсим магазини, е да си съставим предварителен списък, който да можем да използваме не само сега, а при всяко наше пътуване. Ще ви помогнем с тази част, а вие можете да добавите каквото пожелаете към него. Така пътуването ще бъде спокойно и ще знаем, че всичко нужно е с нас. Разбира се има значение дали пътуването е със самолет и има разлика в сезона, но повечето неща, които ще споменем са задължителни за всяко едно пътуване.

1. Дрехи – най-удобното нещо, което можете да направите е да си подготвите комплекти с дрехи, обувки и чанти, които отговарят на дните престой. Ако почивката е 5 дни – подгответе си дрехи, с които ще пътувате и опаковайте 5 комплекта (къси гащи и тениска, пола и потниче, рокля). Не пропускайте да добавите някоя връхна дреха, дори температурите да са високи, никога не се знае дали няма да захладнее. Вземете поне едно яке и дълги панталони или дънки.

2. Бельо

Какво да носим в багажа за море - списък

3. Документи – лична карта, шофьорска книжка, паспорт

4. Багаж за плаж

- кърпа

- бански (най-добре 2 броя)

- плажна рокля или шорти с тениска

- шапка

- плажно масло (не го пропускайте, важно е да предпазваме кожата си от вредните слънчеви лъчи и това по никакъв начин няма да попречи на хващането на тен)

- слънчеви очила

- джапанки

- плажна чанта

5.  Тоалетни принадлежности

- сапун или душгел

- шампоан

- балсам

- самобръсначка (пяна за бръснене)

- крем за лице

- крем за тяло

- грим

- козметика за стилизиране на коса

- четка за зъби

- паста за зъби

- мицеларна вода или измивен продукт за грим

- тампончета за грим

- крем за след слънце

6. Сешоар и четка за коса

7. Кърпа за баня

Какво да носим в багажа за море - списък

8. Фотоапарат

9. Зарядни

- за телефон

- за фотоапарат

- ако носим лаптоп или таблет – и за него

10. Книга и/или списания – на плажа винаги е добра идея да си носим нещо за четене, което да отвлича вниманието ни, докато се излежаваме под слънчевите лъчи и хващаме приятен загар.

11. Лекарства - не пропускайте да вземете най-необходимите лекарства, защото на всеки може да се случи да го заболи глава, да хване летен вирус или някоя друга неприятна ситуация и е хубаво да сме подготвени.

12. Забавления за деца – кофичка, лопатки, надуваем басейн, пояс

13. Спрей против комари

14. Възглавничка за път

Какво да носим в багажа за море - списък

Сега вече най-необходимите неща са приготвени и сложени в багажа. Вече сме спокойни и с нетърпение можем да очакваме своята почивка. Приятна ваканция!