Какво да вземеш на сафари в Африка - списък

  • Какво да вземеш на сафари в Африка - списък
    Какво да вземеш на сафари в Африка - списък

Срещата с дивите животни, които сме виждали само по телевизията е една от основните причини, заради които чужденците идват на африканския континент.

Ако и вие сте планирали сафари из някой от националните паркове на Африка, ето ви списък с полезни вещи, които непременно да носите, за да бъде преживяването ви приятно.

Слънцезащитен крем с висок фактор и шапка – особено ако е зима във вашата страна, когато заминавате за Африка, е възможно да подцените колко изпепеляващо може да бъде африканското слънце. Използвайте минимален фактор 30.

Репелент срещу комари. Добър съвет е, където и да пътувате, да си купувате репелента на място. Причината е, че активните съставки срещу комарите в България може да не действат на различния вид комари, с които ще се срещнете за вечеря.

Силно фенерче или челник. Ако участвате в нощно сафари или ако нощувате в палаткови лагери, е добре да имате силно фенерче, за да се чувствате спокойни като се придвижвате нощем.

Стабилни обувки. Ще усетите разликата едва когато от обикновени маратонки минете на стабилни трекинг обувки.

Шапка с връзка за под брадичката – за да не бъде отвявана през цялото време.

Бинокъл. В повечето случаи организаторите на вашето сафари ще ви предложат бинокъл, но се информирайте предварително.

Приложение за разпознаване на съзвездия. Свалете си приложение за разпознаване на съзвездия. Звездите в Африка се виждат кристално ясно (освен ако не сте в задимен мегаполис) и ще ви се прииска да се ориентирате, тъй като небето не изглежда както от нашите ширини.

Банкноти по 1, 5 и 10 долара за бакшиши.

Допълнителни батерии за фотоапарата.

Допълнителна карта с памет за фотоапарата.

Кърпичка за очила (и за обектива на фотоапарата) срещу праха.