Каквото се случва във Вегас, си остава във Вегас

  • Каквото се случва във Вегас, си остава във Вегас
    Каквото се случва във Вегас, си остава във Вегас

Сигурно сте чували, че наричат Лас Вегас „град на греха“ – най-вероятно защото събира всички човешки пороци на едно място.

Често пъти посетителите му го напускат с празен портфейл, затънали в дългове, преситени от безпаметни нощи или венчани по бързата процедура. В случай, че нищо от това не ви е по вкуса, Лас Вегас е способен да привлече интереса ви по множество други начини.

Името на града в превод от испански означава „ливадите“ и е основан през 1905 г., в едноименната долина. 
Интересен факт е, че с узаконяването на хазартната дейност през 1930 г. и построяването на язовир Хувър Дам (внушителен по размери и една от най-посещаваните атракции в района), Лас Вегас се превръща в най-големия американски град на XX в. Освен това е и един от световните първенци по архитектурни постижения, брой казина и увеселителни заведения, туристически поток и не на последно място – осветление.

Каквото се случва във Вегас, си остава във Вегас


По бул. „Лас Вегас Стрип“ можете да видите великолепни свръхлуксозни сгради на хотели, казина и заведения, както и копия на емблематични атракции като Статуята на свободата, Айфеловата кула и Сфинкса, дори разходка с гондола по венециански канали. Интересното е, че въпросният булевард всъщност е извън границите на града, но заради популярността му се смята за негова съставана част и дори се отъждествява с целия град.

Сред най-посещаваните атракции в Лас Вегас е и Зоо-ботаническата градина, събираща над 150 растителни и животински представители от цяла Южна Невада и фокусирана върху изучаването и опазването на пустинния живот.
Каквото се случва във Вегас, си остава във Вегас


В т. нар. Артистичен квартал пък може да намерите разнообразна съвкупност от галерии, ателиета и магазини за различен тип изкуство. Там е мястото, където се организират фестивали с много музика, представления и можете да опитате много вкусни изкушения.

С други думи – Вегас със сигурност е място, където не можете да скучаете.