Кипър поема част от разходите за почивка в хотел на ваксинираните

  • Кипър поема част от разходите за почивка в хотел на ваксинираните
    Кипър поема част от разходите за почивка в хотел на ваксинираните

Ваксинираните срещу коронавирус в Кипър ще могат да отидат на почивка в хотел при частичното и заплащане от държавата през следващите три месеца.

Правителствената програма за субсидиран туризъм, която е и част от стимулите за имунизация, действа от 1-ви септември до 30-и ноември.

Максимална цена от 60 евро на вечер за двойна стая със закуска, за минимум тридневен престой от 2 нощувки, като 35% от тези разходи се поемат от Министерството на туризма.

Това е преференциалната оферта на правителството на Кипър в новия, трети етап на държавната програма за подкрепа на вътрешния туризъм.

От днес до 30 ноември за нея могат да кандидатстват само две групи постоянно живеещи на острова. Тя важи за ваксинирани поне с първата доза или преболедували коронавируса през последните 6 месеца.

Децата на възраст между 12 и 16 години, които не са ваксинирани, трябва да имат отрицателен резултат от бърз COVID тест, направен в рамките на 72 часа.

Българите, които живеят в Кипър и отговарят на двете здравни условия, също могат да се възползват от частично платената от държавата почивка.

Над 220 хотели, туристически апартаменти, къщи за агротуризъм във всички райони на Кипър ще предлагат субсидираните цени в този период, обяви в сряда списъка им туристическото ведомство.

Кипър е една от най-известните туристически дестинации в Средиземно море. Островът има дълга история, започваща още от Античността и завършваща с разделението му на две части след турската окупация от 1974 година. Гръцките кипърци, които са 80% от населението, са в южната част, а турците са в северната.

Едни от най-интересните места, които можете да посетите в Кипър са Ларнака, Агиа Напа, Лимасол, Пафос, родното място на Афродита, планината Трудос и Никозия.