Кои места задължително да посетим в Австралия

  • Кои места задължително да посетим в Австралия
    Кои места задължително да посетим в Австралия

Австралия, континентът на контрастите, предлага на пътешествениците набор от преживявания, които са толкова разнообразни, колкото и незабравими. От оживени градове до отдалечени пейзажи, девствени плажове до древни тропически гори, тази огромна страна има по нещо за всеки. Нека се впуснем във виртуална обиколка на някои от най-завладяващите дестинации в Австралия.

Започнете вашето приключение в сърцето на страната, където ви очаква Червеният център. Тук емблематичният Улуру стои като свидетелство за суровата красота на пустошта. Гледайте със страхопочитание как залязващото слънце оцветява този масивен монолит в нюанси на червено и оранжево. Наблизо куполите на Ката Тюта предлагат още един поглед към уникалната геология на региона. За модерен обрат на древната култура не пропускайте изживяването Wintjiri Wiru, където дронове осветяват нощното небе, за да разказват Anangu истории.

улуру

Насочвайки се на изток, ще се озовете в оживения район на Северните реки в Нов Южен Уелс. Докато Байрън Бей може да открадне светлината на прожекторите, околният хинтерланд крие скрити скъпоценни камъни, чакащи да бъдат открити. Карайте колело по железопътната пътека Northern Rivers, свързваща очарователни села и предлагаща поглед към селския австралийски живот. Разхладете се, като се потопите в Killen Falls или опитайте местни продукти на Mullumbimby Farmers Market.

killen falls

Нито едно посещение в Австралия не е истинско, без да се запознаете с нейните градове, а Сидни оглавява списъка за много пътешественици. Този пристанищен град безпроблемно съчетава градската изтънченост с естествената красота. Вземете ферибот до Manly за зашеметяваща гледка към Операта и Harbour Bridge или се присъединете към местните жители за плуване на Bondi Beach. През зимата фестивалът Vivid превръща града в платно от светлина и цвят.

сидни

За тези, които търсят приключение извън мейнстрийма, K'gari (бивш остров Фрейзър) си заслужава. Този пясъчен остров, включен в списъка на световното културно наследство, е мечтата на ентусиастите с 4WD коли и рай за любителите на природата. Плувайте в кристално чистите води на езерото McKenzie, наблюдавайте динго на плажа или се впуснете в предизвикателната K'gari Great Walk за потапящо изживяване в пустинята.

остров кгари

Винените ентусиасти трябва да се насочат към района на река Маргарет в Западна Австралия. Тук винарни от световна класа са разположени на фона на зашеметяваща природна красота. Опитайте наградените совиньон блан и шардоне, след което се възползвайте от удоволствието, като извървите част от пистата Cape to Cape или изследвате подземни варовикови пещери.

вино кенгуру

За срещи с диви животни, остров Кенгуру е трудно да не се препоръча. Това островно убежище е дом на разнообразен набор от местни видове, от кенгура и коали до морски лъвове и пингвини. Между разглеждането на дивата природа опитайте местен мед от единствената в света колония от чисти лигурски пчели или посетете една от бутиковите дестилерии на острова.

остров кенгуру

Тасмания предлага празник за сетивата със своята процъфтяваща сцена на изкуствата и неопитомена пустиня. Разгледайте противоречивите експонати в MONA в Хобарт, след което се отправете на разходка из древни дъждовни гори или по крайбрежните ивици. Намерете посещението си така, че да съвпадне с един от многото фестивали на острова за допълнителна доза култура.

тасмания

Нито един австралийски маршрут не би бил пълен, без да посетите Големия бариерен риф. Плувайте или се гмуркайте с шнорхел сред цветни коралови градини, гъмжащи от морски живот, или предприемете живописен полет с гледка от птичи поглед към това природно чудо. За луксозен привкус помислете дали да останете на един от рифовите острови за потапящо тропическо бягство.

бариерен риф