Как пътуването вдъхновява творчество

  • Как пътуването вдъхновява творчество
    Как пътуването вдъхновява творчество

Изкуството на нигерийския артист, живеещ в Шотландия, Аде Адесина е особено интересно за пътешественици, защото е инспирирано от негови пътувания или мечта за пътувания. През последните две години Аде е пътувал доста и това е разпалило апетита му за още, а същевременно с това го е вдъхновило за творчество.

Стилът на Адесина е линогравюра, което е техника в графиката, в която дизайнът е изразян в линолеум с остър нож. След това листът линолеум е оцветен и отпечатан върху хартия или плат. Повечето от творбите му изобразяват конкретен туристически обект, но една от тях съчетава няколко от тях.

37232

Ако се вгледате по-внимателно в картината „Въпросите“, можете да видите Айфеловата кула в Париж, катедралата Дуомо във Флоренция и Тадж Махал в Индия. При по-внимателно вглеждане, между елементите могат да се видят статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро, катедралата Сейнт Пол в Лондон и Единбургския замък в далечината.

37228

"Въпросите"

Картината е отнела на Аде седем месеца и сега е изложена, заедно с други негови произведения, в Кралската академия по изкуствата в Лондон.

37230

37229

Вижте повече от Аде тук