Красотата на Коста Брава в снимки

  • Красотата на Коста Брава в снимки
    Красотата на Коста Брава в снимки

Следващите снимки от Коста Брава наистина ще ви накарат да хванете раниците и фотоапаратите и да тръгнете към това магическо място. Разказва Мария Стоянова.


Като ценител на красивите природни и градски пейзажи Коста Брава определено ме впечатли със своите невероятно красиви брегове и гледки, които ще помня дълго занапред. Обещавам, че след като ги видите и вие, ще пожелаете да хванете раницата и фотоапарата и да тръгнете към Испания още днес!

Коста Брава (Costa Brava) представлява цял регион по североизточното крайбрежие на Испания, в областта Каталуния. Тук всичко е на кръстопът между Испания и Франция, вземайки най-доброто от двете страни. Излишно е да казвам, че при такъв културен микс кухнята в Каталуния е истинско кулинарно съвършенство.

37169

Посетихме няколко от симпатичните градчета в Коста Брава през май. За щастие, времето бе благосклонно към нас и залезите – невероятни. Небезизвестният северен вятър, който местните наричат трамонтана, така и не се появи и това ни позволи да се насладим максимално на пътуването си.

37167

Липсата на хора, тъй като бяхме пристигнали преди началото на летния сезон, също се оказа голям фактор за това да си прекараме добре.

37166

Регионът съвсем очаквано привлича много туристи през лятото, затова и винаги има какво да се прави. Не трябва да се пропускат крайбрежната разходка край Роузес, разходката с лодка по каналите на Емпуриабрава, каякингът в Ланса или скокът с парашут в един от най-големите скайдайв центрове в Европа – също в Емпуриабрава.

37165

Това пътуване се превърна в едно от най-запомнящите се досега. Предлагам да видите защо в следващите кадри, които, вярвам, нямат нужда от много думи.

37164

37170

37171

37172

37168

Мария Стоянова е любител на приключенията и травъл блогър в Travelling Buzz.