Курорти за възрастни – без деца на море

  • Курорти за възрастни – без деца на море
    Курорти за възрастни – без деца на море

Когато чуете „курорти за възрастни“, вероятно първото, което изниква в съзнанието ви, са дестинациите за секс туризъм. Но в тази категория влизат и хотелски комплекси, които са се погрижили за комфорта на гостите си по един от най-добрите начини – като са забранили достъпа на деца.

Смисълът и нуждата от такива места ще оцени всеки, който е бил събуден в 6 часа в почивния си ден от бебешки плач и топуркане на детски крачета на фона на крясъци и пищене.

Моделът е по-широко прилаган за морски курорти и фокусът е предимно върху пътуващи двойки, търсещи усамотение и романтика, пише Econ.bg.

Но и цените за осигуряването на този лукс не са никак ниски. Курортите за възрастни предлагат допълнителен бонус към почивката ви, който не могат да ви гарантират на никое друго място.

Ето и няколко примера:

Понта дос Ганчос, Санта Катарина, Бразилия

До този откъснат от света курорт се стига само с хеликоптер, а гост може да бъде само навършило 18 години лице. В една от 25-те вили с красиви веранди и хамаци можете да отседнете срещу около 1700 евро на нощ.

Йелоу Лагос Мея Прая, Лагос, Португалия

На португалския бряг в този хотелски комплекс ще се насладите на прекрасни гледки и вълни за сърф. Минималната възраст на посетителите е 17 години, а цените са доста по-достъпни – от 200 евро на вечер.

Гленмър Меншън, Долината Хъдсън, Ню Йорк

Курортът се намира на около 80 км от Ню Йорк е достъпен само за гости над 18 години. Цените за нощувка са от 750 долара за двойна стая до 1950 долара за луксозен апартамент. Ако ви се иска, можете да наемете и цялото имение – срещу 25-50 хил. долара на ден, в зависимост от сезона.