Египет и лечението чрез заряване до шия в пясъка

  • Египет и лечението чрез заряване до шия в пясъка
    Египет и лечението чрез заряване до шия в пясъка

Една доста нетрадиционна медицина всяка година събира множество хора в малко египетско селище на либийската граница. В най-горещия период от годината, когато температурата е 37 градуса на сянка, болни от цял Египет се събират в град Сива, за да бъдат заравяни до брадичката в пясъка.

Тази традиция е на берберите от селището Дакрор, на 50 километра от либийската граница. Местните доктори твърдят, че пет дни на подобно лечение може да излекува болни от ревматизъм, артрит и дори импотентност.

37610

Лечението започва по средата на деня, когато слънцето е в най-високата си позиция и въздухът е много горещ. Болните събличат дрехите си и влизат в дупка в пясъка, която е изкопана от опитен местен. След 15 минути болните са вадени от дупката и бързо отведени към близката палатка, която също е нагорещена. Накрая, пациентите се водят в хладна къща, където могат да се преоблекат преди вечеря.

37611

Лечението продължава между три и пет дни, през които пациентите не се къпят. Те се хранят с гореща храна и пият гореща вода. В последния ден те получават релаксиращ масаж с олио и оцет, за да се затворят отворените пори на кожата.

Преди бунтовете в Египет от 2011 г. нетрадиционното лечение в Сива е било известно дори в чужбина и мястото е било посещавано от хора от цял свят.