Летни идеи за почивка около Синеморец

  • Летни идеи за почивка около Синеморец
    Летни идеи за почивка около Синеморец

Синеморец - любимото синьо, какво се пееше в една песен...

Предлагаме ви няколко прекрасни плажа в и около уютното морско селце. Там ще можете да се насладите на лятната си почивка, а освен това и да разгледате много любопитни забележителности в радиус от 20 км. 

Вълшебно, солено и усмихнато лято!

Плаж Бутамята

Това е така нареченият южен плаж на Синеморец. Слави се с една от най-топлата морска вода по Българското Черноморие. Известен е и с подводните си течения и водовъртежи, откъдето произлива и името му. Намира се в залив. Плажната ивица е широка и с фин златист пясък. Предлага възможност за водни спортове като джетове, плажен волейбол, водни колела.

*

Плаж Велека

Плаж Велека се намира в Синеморец, по устието на р. Велека. Той е по-изолиран и спокоен. Можете да се къпете както в морето, така и в реката. До плажа се стига с кола по черен път, намиращ се на главното шосе между Ахтопол и Синеморец.

Летни идеи за почивка около Синеморец


*

Плаж Липите

Разположен е в малък залив. До него се стига по пътека, започваща от скалите над южния край на Бутамята. Той е слабо посещаван и заобиколен от гъста гора. Идеално място е за тези, които предпочитат усамотението сред природата. Използва се и от нудисти.

*

Плаж Листи

Плажът Листи се намира на равно разстояние от плажовете Силистар на юг и Липите на север, в малък залив. От двата плажа има пътеки, водещи за около 30 мин. до плаж Листи. Достъпът с кола не е възможен. Плажът е слабо населен и заради трудния си достъп се използва и от нудисти.

*

Плаж Силистар

Той е разположен в защитената местност Силистар. Плажната ивица е дълга около 1 км. Отбивката от пътя до плажа е по черен път. Има заведения, платени чадъри и шатри, платен паркинг, бази за конна езда и гмуркане. В близост се намира и къмпинг.

Летни идеи за почивка около Синеморец
Снимка: Seyfi Mutlutürk/Flickr

*

Плаж Делфин

Намира се в малък залив между Варвара и Ахтопол. Има място за паркиране, а до него се стига по стръмна тясна пътечка. Плажът е неохраняем . Предпочитан е и от нудисти.

*

Плаж Варвара

Плажът е на около 1 км от село Варвара. Разположен е в залива Селимьоти. Пътят до него започва от самото село, като от главния път в посока Ахтопол се отбива в ляво и се кара по черен път през полето.

*

Плаж Резово

Плажът се намира до самата границата с Турция. Ще откриете кейове с кристално чиста вода и пясък. Тук морето е в пъти по-топло и приятно от останата част от Черноморието ни.

Летни идеи за почивка около Синеморец
Снимка: Албена Мишева


*

Къмпинг Нестинарка

Тук плажът е голям и има както платени чадъри, така и свободна зона. Можете да прекарате деня си край морето или в някой непретенциозен бар. Имате възможност и за разходка с корабче по река Ропотамо.

*

Къмпинг Арапя

Плажът е чист, а водата не е дълбока. На плажа има платена зона с чадъри и шезлонги, както и голяма свободна зона. Има условия за риболов.
*

Докато сте в района на Синеморец, може да посетите още:

Музей 'История на котвата", Ахтопол

Разстояние от Синеморец: 7 км

Намира се на 250 м от Кей-пристанището на град Ахтопол, на брега на Ахтополския залив. В музея могат да се видят котви, корабни оръдия, мортири, монети, керамика, камбани, намерени сред останките на турски, гръцки, френски, руски, византийски и римски кораби, и всякакво друго корабно оборудване, стари карти, стари фотографии и гравюри.Тук е запазен и старият пристанищен фар.

*

Църква "Свето Възнесение Господне"– Ахтопол

Разстояние от Синеморец: 7 км

Разположена е до морския бряг в Ахтопол. В църквата има запазени стенописи и гръцки надпис от 1796 г. Интересното е, че образите на светците са изписани в различен от византийските иконописни канони стил.

*

Крепост Агатополис

Разстояние от Синеморец: 8 км

Останките от крепостта Агатопол (от агатос - добър и полис - град) са разположени на брега в най-източната част на град Ахтопол. Запазени са част от крепостните стени и входът в крепостта (датирани към 5-6-ти век), като на места останките достигат на височина до 7-8 метра. Установено е, че от 1-ви век пр. Хр. крепостта се е намирала в рамките на Римската империя и е играела ролята на военизирано селище с пристанище.

*

Музей на открито – Царево

Разстояние от Синеморец: 20 км

Известен е още под името Kораб Горянин. Открит е официално през 2008 г. Целта му е да покаже основния поминък на града в миналото - корабостроенето. В него се съхраняват останки от кораба Горянин, използван първо с икономическа, а после и с учебна цел.

Летни идеи за почивка около Синеморец

*

Къде да отседнем?

Къща Мариела ще ви приюти до самия морски бряг! Тя може да посрещне до 24 гости. Стаите са уютно обзаведени, имат телевизор, хладилник и самостоятелен санитарен възел. Някои от стаите имат тераса с гледка към плаж Велека, а други към потъналия в зеленина вътрешен двор. 

Летни идеи за почивка около Синеморец
 
Летни идеи за почивка около Синеморец

Къщата предлага барбекю, лятна градина, кухня с микровълнова печка и телевизор с кабелна телевизия, интернет. Можете да си почивате на хамаците и люлките в двора и да оставите децата си да се забавляват в детския кът! 

Летни идеи за почивка около Синеморец
 
Летни идеи за почивка около Синеморец


Ще се очаровате от спокойствието и гостоприемството, с което ще ви посрещнат в Къща Мариела. В близост до нея се намират прекрасни ресторанти и пицарии с вкусна и прясна храна. С приятели, любим човек или със семейството тук ще си подарите една незабравима лятна почивка!