Лидо ди Йезоло – италианският курорт с 15 км плажна ивица

  • Лидо ди Йезоло – италианският курорт с 15 км плажна ивица
    Лидо ди Йезоло – италианският курорт с 15 км плажна ивица

Има кътчета от Италия, за които сме сигурни, че не чували, а биха били перфектната дестинация за вас. Едно такова място например е морският курорт Лидо ди Йезоло. Той се намира в северната част на страната и отстои на около 30 мин. от Венеция

Едно от най-привлекателните неща в Лидо ди Йезоло е, че се намира на брега на Адриатическо море и разполага с плажна ивица, дължа цели 15 км. За разлика от нашенските курорти, там няма своеобразна борба за места на плажа, тъй като в Лидо ди Йезоло имате чадър и шезлонг, които отговарят на определен номер. Тях ги получавате го, когато се настаните в хотела си и това определено улеснява туристите.

Плажната ивица е същинска мечта – чиста, дълга, широка и със златист пясък. Интересното е, че никъде по брега няма миди, а във водата няма водорасли. Тя е кристално чиста и приятна за плуване – големи вълни почти няма и къпането много рядко е забранено. Всичко това създава уют и спокойствие. Там може да си подарите една прекрасна ваканция, която да прекарате мързелувайки на плажа или, ако сте от тези, които не ги свърта много-много – по-активно.

Лидо ди Йезоло крие и десетки интересни места, които да посетите по време на престоя си. В 20:00 ч. главната улица се превръща изцяло в пешеходна зона и тогава е най-удобният момент да разгледате множеството магазини и да посетите някои от местните заведения. В курорта можете да разгледате и изложба на пясъчни фигури, които са изработени от артисти от различни държави като Италия, Франция, Русия и испания. Затова и произведението на всеки символизира страната му. Пясъчните фигури се намират в центъра на града и можете да ги разгледате безплатно.

В непосредствена близост до тях се намират и два огромни аквариума. Името на единия е Sea Life. Там ще имате възможността да видите истински медузи и скатове, както и други морски обитатели. Най-впечатляващата част е огромната стъклена стена, от която можете да се любувате на различни видове риби от близо на фона на голямата статуя на Буда. Там можете да видите и едни от най-опасните морски хищници – акулите. Ще имате и възможността възможност да минете и през стъклен тунел под тази зала и тогава морските обитатели ще плуват точно над вас. 

Вторият аквариум си има итропикариум. Затова там можете да видите най-различни видове риби, крокодили, огромни костенурки, змии и други влечуги.

Има стая, пълна само с пеперуди, в която стотици от тях летят около вас и вместо да се страхуват от присъствието ви, често ще кацат по вас. Уникална по рода си е и залата с пингвините, която ви изпраща в студените страни и виждате на живо едни от най-очарователните животни.

Имайте предвид само, че често хората, които работят в хотелите, заведенията и магазините в Лидо ди Йезоло не знаят английски. Курортът е прекрасен и определено ви го препоръчваме.