Лондон е коронован за най-добър град в света за 2023 г., Сингапур е на 9-то място

  • Лондон е коронован за най-добър град в света за 2023 г., Сингапур е на 9-то място
    Лондон е коронован за най-добър град в света за 2023 г., Сингапур е на 9-то място

Според последното проучване на консултантската компания за недвижими имоти и туризъм Resonance, Лондон е обявен за най-добрия град в света за 2023 г., изпреварвайки Париж, Ню Йорк, Япония, Сингапур, Банкок, Хонконг и много други популярни градове по света.

Най-новото проучване на Resonance класира 100 града от целия свят въз основа на шест различни категории – място, БВП, хора, просперитет и просперитет – и стигна до резултатите, че Лондон оглавява списъка на най-добрите градове през 2023 г. изпреварва популярни азиатски градове като Сингапур, Банкок, Хонг Конг и Мумбай, както и градове като Париж и Ню Йорк, за да грабне първото място.

Лондон е дом на 11 милиона души, се посочва в доклада, и е известен също със своите ресторанти, култура на хранене, архитектура и луксозни имоти. Не само това, градът привлича богатите, което го прави един от най-обичаните градове по света. Списъкът на Resonance се фокусира върху фактори, които са по-фокусирани върху финансите и бизнеса, което също му помогна да получи това първо място. Лондон също привлича огромни инвестиции, добавя докладът, което е още един фактор, който допринася за присъствието му като най-добрия град в света.

Париж е второто име в списъка, докато Голямата ябълка, Ню Йорк, е третото. Тези места са номерирани въз основа на присъствието на големи технологични фирми спрямо броя на туристическите места в споменатите дестинации.

Сингапур е на девето място в списъка, докато Хонконг е 16-ият град в света. Банкок пък се нарежда на 30-о място. Единствената дестинация от Индия, известна още като Мумбай, е на 72-ро място.

Топ 10 на градовете в света, според списъка на Resonance

  1. Лондон
  2. Париж
  3. Ню Йорк
  4. Токио
  5. Дубай
  6.  Барселона
  7. Рим
  8. Мадрид
  9. Сингапур
  10. Амстердам