Мъпетите канят семейства с деца в Ню Йорк

  • Мъпетите канят семейства с деца в Ню Йорк
    Мъпетите канят семейства с деца в Ню Йорк

През пролетта на 2012 г. в борбата на Ню Йорк за всеки турист – мъж, жена или дете – се включиха Жабокът Кърмит и неговите шумни приятели от Мъпет шоу. Куклите влизат в ролята на семейни посланици, за да убедят хиляди деца (и техните родители най-вече), че Голямата ябълка е най-подходящото място за семеен туризъм.

Жабокът Кърмит, Мис Пиги, Гонзо и останалите от веселата дружина участват в пресконференция през април 2012 г. заедно с кмета на града Майкъл Блумбърг. „Горди сме, че ще използваме помощта на експертите по семейни въпроси – мъпетите, за да рекламираме петте района на Ню Йорк тук и в чужбина“, заявява Блумбърг, докато позира за снимки с мъпетите под ръка.

Целта на нюйоркските власти е до 2015 г. да привличат 55 милиона туристи годишно.

Именно в Ню Йорк създателят на мъпетите – Джим Хенсън, сътворява едни от първите си кукли. По-късно сменя няколко ателиета в източната част на града. Днес децата могат да се срещнат с мъпетите в едно от ателиетата - „Уотнот“ (Whatnot/Какво не), където могат да сглобят свой собствен мъпет, като му изберат тяло, очи, дрехи, коса. Но дори да не отивате в Ню Йорк заради куклените герои, тяхната шумна покана може да стане решаваща, за да си вземете самолетен билет за другия край на Океана.