Местата, на които не можете да отидете, дори да искате (част 2)

  • Местата, на които не можете да отидете, дори да искате (част 2)
    Местата, на които не можете да отидете, дори да искате (част 2)

Бъдете сигурни, че в колкото и свободен откъм възможности за пътуване свят живее, има места, които са изцяло недостъпни за хората.

Причините за това са ти: прекалено опасно, строго секретно или предназначено единствено за членове на малка група от хора. Ето и местата, които сме ви подбрали този път:

1. Бохеймиан груув

Простиращият се на площ от 2700 акра кампус Бохемиан груув се намира в Калифорния, като територията е частна собственост, Предполага се, че принадлежи на арт клуб, наречен „Бохемиан клъб, където на сбирки са присъствали известни личности американските президенти Ричард Никсън и Хърбърт Хувър. Интересното е, че там жени не се допускат и освен това се върди, че всяко лято там се провежда двуседмичен лагер, на който се събират най-влиятелните хора в света.

2. Форт Нокс

Трезорът Форт Нокс е мястото, където се пазят златните кюлчета на САЩ, както и куп други национални съкровища. Според официалната информация то еедно от най-сигурните места на Земята. Пазят го 30 000 войници и цяла флотилия, а ватата му тежи 22 тона и е направена от материал, който не може да бъде взривен.

3. Тайният архив на Ватикана

Ватиканската библиотека е една от най-големите и най-секретните библиотеки в света. Само най-висши духовници и специално оторизиани от папата лица имат достъп до писаните съкровища. В книгите, пазени във Ватикана, има информация за почти всичко – от древни кодове на маите до сведения, които най-вероятно доказват съществуването на извънземен живот.

4. Пайн гап

Пайн гапп е мониторингова станция, която е разположена в Централна Австралия. Тя се упрвлява от правителството и Централното разузнавателно управление и е единственото място на континента, над което не могат дори да прелитат самолети.

5. Пещерата Ласко

В пещерата Ласко в Югозападна Франция има праисторически рисунки на животни и геометрични фигури, за които се смята, че датират от над 17 000 години. Влизането в нея обаче е забранено от 1963 г. насам, а причината за това е гъбична инвазия, която заплашва уникалните скални изображения.