Местата в Англия, които не бива да пропускате (част ІІ)

  • Местата в Англия, които не бива да пропускате (част ІІ)
    Местата в Англия, които не бива да пропускате (част ІІ)

Англия е страна, известна както с историческите си забележителности, така и с природните си дадености.

Тук човек може да посети обекти, станали емблематични за страната, а може и да се разходи на спокойствие, наслаждавайки се на красиви пейзажи – независимо какво ще изберете, със сигурност няма да останете разочаровани. А ето и кои са местата в Англия, които заслужават най-голямо внимание:

Катедралата “Сент Пол”

Катедралата “Сент Пол” е разположена в централната част на Лондон и се смята за една от най-големите забележителности на града. Сградата наистина е доста внушителна, а историята и започва доста назад във времето – на нейно място първоначално е имало храм , посветен на богинята Диана, който бива разрушен. По-късно са правени опити за създаване на катедрала, като това става през 1675 година (след 3 неуспешни опита), под ръководството на архитект К. Рен.

Местата в Англия, които не бива да пропускате (част ІІ)

Град Бат

Бат е град, намиращ се в крайната североизточна част на графство Съмърсет, Югозападна Англия. Той е разположен на брега на река Ейвън и определено е едно невероятно място, което не бива да подминавате. Тъй като Бат е известен с термалните си извори, тук често идват хора, които искат да подобрят здравословното си състояние. Освен тях, мястото е и желана дестинация от много туристи, които идват тук, за да се докоснат до атмосферата, която е вдъхновила автори като Дикенс (той е сътворил някои от романите си именно тук). Всяка година на територията на града се провеждат и доста фестивали, най-известният от които е “Международният музикален фестивал Бат”.

Местата в Англия, които не бива да пропускате (част ІІ)

Замъкът “Уиндзор

Замъкът “Уиндзор”, както е ясно от името му, се намира в град Уиндзор, графство Бъркшир – на 34 км. западно от Лондон. От 900 години насам този замък е главна резиденция на кралското семейство, а освен това е и на челно място в списъка с най-големите забележителности на Англия. Озовавайки се в него, човек може да се докосне до бита на монарсите. На територията на замъка има и параклис, който също е интересен за туристите, а освен това е и главен храм на Ордена. Едно от нещата, които привличат вниманието на посетителите е смяната на караула, който се извършва дори когато кралицата не е там. Друг обект, който може да видите на територията на замъка “Уиндзор” е “Кукленият дом” на кралица Мери, който представлява миниатюра на замък, проектиран през 1923 г. от архитекта сър Едуин Лътиънс  (всичко е 12-кратно умалено).

Местата в Англия, които не бива да пропускате (част ІІ)

Хълмът Гластънбъри Тор

Този хълм е разположен в покрайнините на градчето Гластънбъри, намиращо се в графство Съмърсет, Западна Англия. Мястото е изключително загадъчно и неслучайно има възникнали множество легенди, свързани с него – според една от тях, именно тук е погребан крал Артур. Смята се, че на хълма Гластънбъри е концентрирана мощна енергийна сила, което прави мястото предпочитана дестинация от любителите на мистиката. Всяка година тук може да се посети и едно доста мащабно събитие, а именно – музикален фестивал, на който често гостуват някои от най-големите световни звезди.

Местата в Англия, които не бива да пропускате (част ІІ)

Област Котсуолдс

Тази хълмиста област, намираща се в Западна Англия, е може би най-живописното място в страната. Природата тук е изключително разнообразна  – могат да бъдат видени стръмни хълмове, обширни гори и красиви езера, всичко това на фона на лъкатушещите пътища. Тук има много подходящи места за пикник, а при ясно време се откриват уникални гледки към съседните графства. Малките селца, които ще видите по пътя пък допълват идиличната атмосфера.  С две думи – мястото е идеално за любителите на природата и еко туризма.

Местата в Англия, които не бива да пропускате (част ІІ)