Можете да си купите шотландско село с призрак на достъпна цена (видео)

  • Можете да си купите шотландско село с призрак на достъпна цена (видео)
    Можете да си купите шотландско село с призрак на достъпна цена (видео)

Може би харесвате Шотландия с безкрайните и зелени хълмове, мистичните езера и исторически градове. Е, сега дори може да си купите място и да живеете там без това да ви струва много.

Ако трябва да сме честни, дори можете да се сдобиете с цяло село, при това само за 125 000 паунда (около 146 000 евро), колкото към момента струва тристаен апартамент в СофияРазбира се, сделката има своите условия. Селото е изоставено от близо век и върви в комплакт с... призрак.

Останките от старото село Лоуърс се намират на брега на езерото Лох Тей, което се намира на час и половина от Глазгоу.

То е изоставено през 1926 г., а днес край брега му тук-там между дърветата се виждат скелетите на някои от къщите, църква и хотел. Според брошурата на компанията, която продава селото, историята на някои от сградите може да се проследи до местни маркизи през XVII в.

Мястото има и предимства – вековна гора, частен плаж на брега на Лох Тей и разрешение за лов на пъстърва и добив на минерали.

Според личните възприятия на купувача към предимствата може да се брои и призрака на селото – Дамата от Лоуърс. Местните предания разказват, че приживе Дамата от Лоуърс направила няколко точни предсказания като появата на железниците и падането на дърво върху местната църква. Според информацията на агенцията, която продава имота, призракът и до днес обитава селото.

Вижте повече от това мистериозно местенце във видеото по-долу: