Музeят на Астрид Линдгрен – в света на Пипи Дългото чорапче

  • Музeят на Астрид Линдгрен – в света на Пипи Дългото чорапче
    Музeят на Астрид Линдгрен – в света на Пипи Дългото чорапче

Всеки иска поне за малко да се превърне в необикновено силното момиче Пипи Дългото чорапче. Е, ако това е неосъществимо, то поне можеш да пояздиш коня на Пипи и да си поиграеш във Вила Вилекула.

Всъщност в детския музей на остров Юргорден, Стокхолм (Швеция) с приказния влак пътешестваш през всички приказки на Астрид Линдгрен. Само трябва да скочиш в някой от червените вагони, когато кондукторът отвори вратата.

Още с влизането в музея се озоваваш на площад – взет директно от света на фантазиите – заобиколен от калдъръмени улички със старинни фенери, на които живеят най-обичаните герои от детските книги - "Пипи Дългото чорапче", "Емил от Льонеберя","Карлсон, който живее на покрива", "Роня, дъщерята на разбойника".

Във всички къщи има истински малки съдове, малки мебели, малки дрехи, които можеш да пипаш и дори да играеш с тях. Всъщност можеш да играеш, да се катериш и да се забавляваш с всичко, което виждаш.

А гласът на разказвача, музиката, звуците, осветлението... атмосферата съчетава всичко, за да докосне душата на всички големи и малки деца.

Полезна информация: Как да стигнете, цена на билетите и друга полезна информация ще откриете тук.