Най-добри места за пътуване из Азия през 2020 г.

  • Най-добри места за пътуване из Азия през 2020 г.
    Най-добри места за пътуване из Азия през 2020 г.

Красотата на света се крие навсякъде около нас. Има знайни и незнайни кътчета, които могат да ни оставят не само без думи, но и без дъх... Има и многогодишни любими такива, които можем да преоткриваме по вълнуващи начини.

Сега ще разгледаме някои зашеметяващи места, които да посетим в Азия през 2020 г.

1. Пекин, Китай

Най-добри места за пътуване из Азия през 2020 г.

През изминалата година столицата на Китай откри ново летище на стойност 25 милиарда долара, 7,5 милиона квадратни метра, проектирано от Заха Хадид, както и нови и луксозни хотелски комплекси.

С повече от 21 705 000 жители и площ от около 16 801 km² градът е сред най-населените и най-обширните в света.

Много малко градове в света са били ядро на такава огромна площ за толкова дълги периоди от време. Първото селище, около което се развива днешен Пекин, се появява около 11 век пр. Хр. и в следващите хилядолетия градът се превръща в една от Великите исторически столици на Китай. Пекин е известен със своите дворци, храмове, стени, изящни изкуства и образователни институции, превърнали го в културен център на китайската цивилизация.

2. Куала Лумпур, Малайзия

Най-добри места за пътуване из Азия през 2020 г.

Пътувайте до Малайзия и вероятно ще се насочите към нейните примамливи плажове или историческите градове Пенанг и Мелака. Скорошната експлозия на шикозни хотели и ресторанти постави Куала Лумпур в светлината на прожекторите.

Забележителностите, които можете да видите там са много. Ето някои от тях:

- „Кулите на Петронас“, символът на Азия и поглед към града от въздушния мост (Скайбридж), свързващ двете сгради, издигнaт между 41-вия и 42-рия етаж (на 170 м височина) на 452-метровите сгради.
- Националния парк Селангор, където с типична малайзийска дървена лодка ще плавате по р. Селангор.
- „Златният триъгълник“ – Кралският дворец, Площада на Независимостта и „Мажит Ямек“ – ядрото на стария град
- Batu Caves – уникални варовикови пещери, в които хиндуистите са изградили свой храм, намиращи се само на 13 км от Куала Лумпур.
- „National Zoo“ – зоологическа градина, която се намира на 13 км от града – основна атракция. Зоопаркът е отворен през цялата седмица от 9 до 18ч
- „АquariaKLCC“. Богатото разнообразие на подводния свят и храненето на пирани и акули представлява интерес за малки и големи. Аквариумът се намира в"Convention Center", а само на няколко минути от "Pavilion" по пътя към кулите „Петронас“.

3. Киото, Япония

Най-добри места за пътуване из Азия през 2020 г.

Тъй като посещенията в Киото продължават да се покачват, тенденция, която ще се засили когато Олимпийските игри дойдат това лято в Япония.

В района на Киото се намират едни от най-известните храмове, дворци и градини:

- Кийомидзу-дера – изключителен храм изработен изцяло от дърво, намиращ се в източната част на града
- Кинкаку-джи – Златният павилион
- Гинкаку-джи – Сребърният павилион
- Хеян Джингу – Шинтоистки параклис построен през 1895 г.
- Рьоан-джи – известен със своята каменна градина
- Храмът Шункойн
- Императорският дворец – дом на японските императори през много векове
- Императорската вила Кацура

Киото е познат и с изобилието от етно-ресторанти, в които се предлага традиционна японска кухня.

4. Сингапур

Най-добри места за пътуване из Азия през 2020 г.

През следващата година градът-държава ще въведе нови зелени площи, пешеходни пътеки и реконструирани жп гари.

Там се намира летище Чанги, което постоянно се класира сред най-добрите летища в света и което внася усещането за огромна ботаническа градина, благодарение на буйни насаждения и извисяващ се водопад.

В началото на 1990-те години, тази зона привлича вниманието при градоустройствените планове и се превръща в компактен комплекс от магазини, заведения, плаващи ресторанти и занаятчийски магазини. От нея се организират екскурзии по реката с лодки.

В сингапурската зоологическа градина животните се отглеждат при естествени условия. Резерватът „Букит Тима“ е друга забележителност, простираща се на 70 хектара девствена тропическа гора. Паркът за птици „Джуронг“ е на площ от 20 хектара, с множество тропически птици. Туристическият остров Сентос има голф игрища и други забавления.

Сингапур е един от най-големите международни центрове за отглеждане на декоративни риби за износ.

 

5. Шри Ланка

Най-добри места за пътуване из Азия през 2020 г.
Снимка: pixabay

Шри Ланка отдавна е популярна сред сърфисти и приключенски пътешественици. Въпреки че страната все още се възстановява след последните бомбени атентати в Коломбо, нови курорти, открити през 2020 г., превръщат мястото в луксозна дестинация, която трябва да се посети.

6. Раджастан, Индия

Най-добри места за пътуване из Азия през 2020 г.

Цветовете, творческите традиции и разкошните дворци на Раджастан са онова, което мнозина от нас си представят, когато мислим за Индия - но през следваща година, дори и тези, които смятат, че са били там и са се срещнали вече с това място, трябва да планират връщане си.

7. Планините на Тайван

Най-добри места за пътуване из Азия през 2020 г.

Пътуващите трябва да гледат отвъд Тайпе до планините на Тайван през 2020 г..

Седемдесет процента от острова е покрит с върхове, но доскоро бюрокрацията не позволява на трудните пътувания да се осъществят.

Сега правителството е опростило процеса на кандидатстване, което улеснява пътуващите да посетят най-доброто от пейзажа на острова, като Националната пътека на езерото Джиаминг, която минава през гора от бучица и кръстопътния хребет Nenggao - Историческа пътека, използвана от коренното племе Atayal и Seediq.