Най-добри места за посещение в Мароко (част 4)

  • Най-добри места за посещение в Мароко (част 4)
    Най-добри места за посещение в Мароко (част 4)

Мароко е страна с ослепително разнообразие. Ще откриете дълги планински вериги, пустини, древни градове, пусти плажове и топло гостоприемство.

Епични пейзажи ще намерите на това парче в Северна Африка както и богати шарени килими, които ще пожелаете на пазарите, а градовете на Мароко са едни от най-вълнуващите на африканския континент.

Ето най-добрите места за посещение в Мароко:

13. Тарудант

Най-добри места за посещение в Мароко (част 4)
Снимка: pixabay

Търговският град Тарудан в долината на Сос - с гледка както към Високия Атлас, така и към планините Анти Атлас - е наречен „мини Маракеш“ заради червените тухли, които променят цвета си със светлината.

Разгледайте градските стени с конна карета и се потопете в древната касба, като се отбиете в Palais Salam, бивш дворец на паша, където можете да се разхождате из садовете с плочки и мавритански градини на цената на ментов чай.

14. Ерг Чигага

Най-добри места за посещение в Мароко (част 4)
Снимка: wikimedia

Оставете лудите тълпи зад себе си и се отправете през пустинята на надежден дромедарий, наслаждавайки се на тишината, звездните гледки и нежно люлеещата се походка на камилата. Дори ако срещата ви с камила е за първи път, ще успеете да се качите до върха на небесна дюна по залез и да наблюдавате как пустинята става златна, розова и лилава. Звездите никога не са изглеждали по-ярки и с основателна причина: в Erg Chigaga вие сте не само извън мрежата, но и няколко часа пътешествие с камили от най-близките улични светлини.

15. Казабланка

Най-добри места за посещение в Мароко (част 4)
Снимка: pixabay

Ако някой ви каже, че в Казабланка няма какво да видите, освен джамията Хасан II, той не е погледнал достатъчно внимателно. Единствен по рода си синтез от нео-мавританска и арт-деко архитектура, датиращ от началото на 20-ти век, когато Казабланка е бижуто на френските колонии, изпълва центъра с приятна симетрия, чувствени извивки и поразителни плочки, заедно с модернистически и бруталистки сгради след независимостта. Някои са възстановени до предишната си слава, докато други са за съжаление пренебрегнати; направете обиколка с екскурзовод, за да откриете това прекрасно наследство.

16. Mirleft

Най-добри места за посещение в Мароко (част 4)
Снимка: wikimedia

Можете да сърфирате по цялото атлантическо крайбрежие на Мароко, но едно от най-добрите места за хващане на вълна е Mirleft, плажен град, където планините се срещат с Атлантическия океан. С поредица от девствени - и често пустеещи извън мароканските празници - плажове и бюджетни къщи за гости, той прави тиха и по-малко ветровита алтернатива на Есауира. Достъпна екипировка извежда опитни и начинаещи сърфисти за групови и индивидуални уроци, а също така провежда едноседмични сърф лагери с йога.