Най-добрите плажове в Родос

  • Най-добрите плажове в Родос
    Най-добрите плажове в Родос

Красотата на Родос е, че не само може да се похвали с очарователна смесица от култура и история, но също така има повече плажове, отколкото бихте могли да си представите.

От скалисти заливи и спокойни лагуни до копринени ивици и отдалечени скривалища, бреговата линия е толкова разнообразна, колкото и драматична. Независимо дали сте сърфист или търсач на слънчеви лъчи, ето нашия списък с най-добрите плажове в Родос, които да посетите като част от следващата си ваканция.

Най-доброто за водни спортове: плаж Прасониси

Прегръщайки южния край на острова, Prasonísi е един от най-добрите плажове в Родос за уиндсърф, ако не и в цяла Европа. Причината за епичното му вълнение: пресичната точка, в която се сблъскват Егейско и Средиземно море. Високите до главата вълни от страна на Егейско море създават отлични условия за опитни уиндсърфисти и кайтсърфисти, докато по-спокойната страна на Средиземно море е подходяща за начинаещи. Няколко търговски обекта на плажа предлагат уроци; опитайте Prasonísi Center.

Най-добро за плуване: заливът на Антъни Куин

Захапвайки източното крайбрежие, заливът на Антъни Куин е един от най-известните плажове на острова – кръстен на актьора от The Guns of Navarone. Преди това заливът беше почти изоставен, но стана известен, когато Куин се влюби в него на място и дори се опита (неуспешно) да го купи, след като снимките приключиха. За съжаление, тайната вече е разкрита и това е един от най-популярните плажове на Родос. Трябва да пристигнете по-рано, за да си намерите място, но си заслужава – водата е чиста, спокойна и с ослепителен изумруден цвят. Ако е натоварено, опитайте съседния Ладико, който е също толкова живописен.

Най-добро за слънчеви бани: плажът Afandou

По-на юг по крайбрежието, Afandou е един от най-дългите плажове на Родос, с много място за хавлии за слънчеви бани. Бъдете предупредени обаче, пясъкът е каменист - всъщност гладките камъни се използват за направата на прочутите мозаечни подове на острова. Въпреки това можете да наемете шезлонги; има и ресторанти, барове и центрове за водни спортове.

Най-доброто за живописни пейзажи: Traganou Beach

В северния си край плажът Афанду се разлива върху каменистите пясъци на Трагану. Отвъд военната наблюдателна точка има закътан залив, който крие Траганоспилията – трио от пещери, достъпни както по суша, така и по море. Бледосините води са учудващо чисти, макар и по-хладни, отколкото може да очаквате, благодарение на просмукването на сладка вода. Ако пристигате с кола, имайте предвид, че плажът е обозначен с "Traounoú" от магистралата.

Най-добро за деца: плаж Цамбика

Друг любимец на източното крайбрежие, Цамбика е един от малкото плажове на Родос с фин пясък – чудесен за деца. Водите също са доста плитки, което го прави идеален за млади хора. Има чадъри за сянка от обедното слънце и освежаващи леки закуски. Красотата на района е, че тук не е разрешено да се строят хотели, така че е доста слабо развит – очаквайте диви дюни, подкрепени от стена от гъста зеленина.

Най-доброто за уединение: плажът Алики

Алики е скрит скъпоценен камък на скалистия западен бряг – и един от най-добрите плажове в Родос. Този златен полумесец е местна тайна, разположен в сянката на изоставен във времето замък под малкото планинско селце Монолитос. Скалите се увиват около залива, където тъмносините води се измиват върху тънка ивица пясък. Разпръснати скали в залива предлагат страхотни места за пребиваване с книга или има шезлонги на разположение на каменистия пясък.

Най-доброто за цялото семейство: Glystra Beach

На югоизточния бряг, покритото с бугенвилии село Лардос се разгръща от бреговете на сребрист плаж: Глистра. Подкрепен от гъста зеленина, полумесецът от бял пясък е мек като брашно и обливан от тюркоазени води. Плитчините са идеални за плуване за децата, докато водните колела и канутата ще задържат тийнейджърите. Редици от чадъри предлагат сянка, докато малко кафене предлага целодневна храна.