Най-големият мол в света

  • Най-големият мол в света
    Най-големият мол в света

Най-големият мол в света се намира в Дубай!

Открит бляскаво през 2008 г., Дубай мол, е част от струващия 20 млрд. долара комплекс Бурж Халифа.

В този грамаден шопинг център можете да правите много повече от това да пазарувате в над 600-те бутика. Сградата помещава 22 кино салона, както и първата в страната ледена пързалка с олимпийски размери, където може да покарате кънки.

Дубай мол
е най-посещаваният търговски център в света, като годишно през него минават над 50 млн. души. Преди да влезете в него, ще забележите, че отпред има голям пешеходна алея, където може да се разходите преди или след посещаването му.

Не бива да пропускаме, че молът е домакин на много и различни събития, сред които и модни ревюта на известни брандове.

Интересното е, че в Дубай мол има над 33 000 морски обитатели, а огромният аквариум, където могат да бъдат видени е включен в Книгата на рекордите Гинес като най-големия акрилен панел в света. Освен това в търговския център е обособен и тунел, където може да видите и акули.

Ако посетите Дубай мол, със сигурност ще забележите, че интериорът се отличава с множество красиви орнаменти и декорации. Има изградена дори специална модна улица и на дизайна. „Златният пазар“ е друга известна част на мола – в него има над 200 магазина.

Ресторантите, от своя страна, предлагат всякакъв вид кухня – от местна, през средиземноморска до азиатска, така че може да задоволи всеки вкус.

„На върха“ пък е зона за наблюдение и се намира на 124-тия етаж на Бурж Халифа – небостъргачът, свързан с Дубай мол. Там се намира най-високата външна тераса в страната, до която посетителите имат достъп. От нея се открива зашеметяваща гледка към града, известен с множеството си небостъргачи. 

Най-големият мол в света